Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έκκληση εκπαιδευτικών να μην συναθροίζονται τα παιδιά στα προαύλια των κλειστών σχολείων στο Καρπενήσι

Κλειστά είναι από την περασμένη Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, ως αναγκαίο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, που παγκοσμίως λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.paidia-playing

Η επιστημονική κοινότητα συστήνει σε όλους, να παραμένουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις και περιορίζοντας τις μετακινήσεις μονάχα για τα απαραίτητα. Να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας σχολείων για 14 ημέρες.

Και όμως, στο Καρπενήσι, ήδη από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για τα κλειστά σχολεία, υπήρχαν περιπτώσεις όπου τα προαύλια σχολείων θύμιζαν... διάλειμμα. Παιδιά, παρά τις κλειδωμένες αυλόπορτες, βρήκαν τρόπο και μπήκαν στα σχολεία ώστε να παίξουν στα προαύλια. Σε δημοτικό σχολείο της πόλης του Καρπενησίου, περισσότερα από 20 παιδιά έπαιζαν... ανέμελα, το πρωί της Τετάρτης (11/3).

Εκπαιδευτικοί απευθύνουν έκκληση, πρωτίστως στους γονείς και τους κηδεμόνες: "Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι. Είναι ζήτημα προάσπισης της δημόσιας Υγείας".

Πόσο δε μάλλον, θα λέγαμε, όταν γνωρίζουμε καλά ότι σε πολλά σπίτια, παιδιά ζουν μαζί με τον παππού ή τη γιαγιά, ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και συχνά ευάλωτους.

Η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα εξ ημών, είναι αυτά που μπορούν να αναχαιτίσουν τον ρυθμό μετάδοσης του κορονοϊού.