Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Καταγγελίες για ανοιχτά καταστήματα και στην Ευρυτανία - Καθημερινοί έλεγχοι της Αστυνομίας - Έξι συλλήψεις στην Στερεά Ελλάδα

karpenissi-empty1

Πληθαίνουν τα μηνύματα τα οποία καταφθάνουν στο e-mail των Ευρυτανικών Νέων με καταγγελίες πολιτών και επαγγελματιών ότι κάποιοι “πονηροί” επαγγελματίες και στο Καρπενήσι, αλλά κυρίως στα χωριά, τόσο του δήμου Καρπενησίου όσο και του δήμου Αγράφων, δεν τηρούν τις διατάξεις των νόμων για την προστασία του κοινού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, και “καμουφλαρισμένα” κρατούν ανοιχτά τα καταστήματά τους. 

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λάβαμε από επαγγελματία που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο Καρπενησίου όπου μεταξύ άλλων εκφράζει και την αγανάκτησή του για την ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων επαγγελματιών στο Καρπενήσι.

Γραφεί: “Δυστυχώς υπάρχουν και οι σύγχρονοι “μαυραγορίτες της κατοχής” που έχουν τα καταστήματα τους, δήθεν κλειστά, αλλά παραμένουν μέσα σε αυτά και πλουτίζουν εις βάρος των κορόιδων που έχουν κατεβάσει ρολά. Εκτός από αυτούς, όμως, υπάρχουν και οι άλλοι που, εκμεταλλευόμενοι ένα ΚΑΔ κάνουν το ίδιο και οι οποίοι παρακαλώ, θα μπουν και στις “ευνοϊκές ρυθμίσεις”. Τι να πω, για την κατάντια τους. Απλώς θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση, για την κατα τόπους αστυνομία, κάνει τα στραβά μάτια η περιμένει “ρουφιάνους” για να κάνει το αυτονόητο;” 


Καθημερινοί έλεγχοι στην Ευρυτανία

Στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή κύριο Χρήστο Μουτσώκο, πραγματοποιεί καθημερινές περιπολίες σε όλη την Ευρυτανία για την εφαρμογή του νόμου περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

27 συλλήψεις στην Ελλάδα
6 παραβάσεις την Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χθες Παρασκευή 20 Μαρτίου βεβαιώθηκαν (25) παραβάσεις και συνελήφθησαν (27) άτομα σε όλη την επικράτεια. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί (209) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (221) άτομα σε όλη την επικράτεια.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν: (89) στην Αττική, (34) στη Δυτική Ελλάδα, (13) στην Κεντρική Μακεδονία, (11) στη Θεσσαλία, (10) στην Κρήτη, (10) στη Θεσσαλονίκη, (9) στο Νότιο Αιγαίο, (9) στα Ιόνια Νησιά, (9) στην Πελοπόννησο, (8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (6) στη Δυτική Μακεδονία, (6) στη Στερεά Ελλάδα, (4) στο Βόρειο Αιγαίο και (3) στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.