Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Μητροπολίτης Καρπενησίου: Με προσευχή και πίστη θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα - Να βγούμε νικητές από την πρωτόγνωρη κατάσταση

Σε αγώνα πίστης και προσευχής, κάλεσε τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

15

«Ελάτε, αγαπητοί, να γονατίσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Να προσευχηθούμε στην Παναγία μας, την Προυσιώτισσα, την Ταταρνιώτισσα, της Βράχας, της Στάνας, της Μαυρομάτας, των Δομιανών και των Βλαχερνών, να άρει, εκείνη που ξέρει πώς, αυτή την επιδημία, την δοκιμασία», ανέφερε ο ποιμενάρχης και παρότρυνε το ποίμνιο να μην παρασύρεται από μερίδα ΜΜΕ που, όπως είπε, «πολλές φορές στο βωμό της τηλεθέασης, τραγικοποιούν τα πράγματα».

«Σας προτρέπω πατρικά», πρόσθεσε στον λόγο του, «να παραμείνετε πιστοί στην ορθόδοξη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, να προσεύχεστε στο μοναδικό και λαοφιλές πρόσωπο της Παναγίας μας και να διαβάζεται βιβλία ωφέλιμα, ώστε μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, να βγούμε νικητές».

«Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές, να τελούμε ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών. Είθε η Παναγία να είναι βοηθός στη ζωή μας», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Oι λειτουργίες μεταδίδονται ζωντανά και μέσα από το κανάλι του ΙΝ Αγίας Τριάδας - Ράδιο Καρπενήσι στο YouTube.