Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δ. Καρπενησίου. Οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά, οι προθεσμίες

από την έντυπη έκδοση

Ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (3/6), η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καρπενησίου (β’ εξάμηνο). Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει ,μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2020, να προσέρχονται στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (περιοχή Α’ Εργατικών Κατοικιών, άνωθεν Πυροσβεστικής), από  τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.koinoniko-pantopwleio11

Τα δικαιολογητικά

Πέραν της αίτησης ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, λογαριασμό ΔΕΚΟ, εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δήλωσης, έντυπο Ε9 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα).

Επίσης, εφόσον υπάρχουν, μπορούν να υποβληθούν κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας, συμβόλαιο ενοικιοστασίου, καθώς και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων, κ.α.), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε αιτούντα. Ως ενδεικτικός προσδιορισμός εισοδήματος αναφέρονται τα 4.512 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 9.475 ευρώ για νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες και δύο (2) παιδιά κάτω των 18 ετών.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και στο τηλέφωνο 22373-52222 (Κωνσταντίνος Κωστόπουλος) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 22370-23235 (Θεοδώρα Βαρέλη).