Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Από τα θρανία... στην επιχειρηματικότητα. Ευρυτάνες μαθητές βραβεύθηκαν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους

Μηνύματα αισιοδοξίας εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης, έστειλαν τα παιδιά που διακρίθηκαν στον «1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία» που διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

epixerimatikotita-neoi-brabeia

Στη Λαμία έγινε πριν λίγες ημέρες (Παρασκευή 26/4) η απονομή των χρηματικών επάθλων & βραβείων στους μαθητές που κατάφεραν -μέσα από τις εργασίες τους- να αναδείξουν τις καινοτόμες σκέψεις και ιδέες τους, να διακρίνουν επιχειρηματικές προοπτικές και να κερδίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την προτίμηση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού· ανάμεσά τους βρέθηκαν και τρεις (3) συμμετοχές από το Καρπενήσι.

Διακρίσεις για Ευρυτανόπουλα

Την προσπάθεια διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με το σχολείο και την εκπαίδευση είχε ως στόχο ο διαγωνισμός που απευθύνονταν στους μαθητές των Λυκείων & ΕΠΑΣ των ν. Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας· το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (26/4) έγινε στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις καλύτερες εργασίες.

Το “παρών” στην τελετή απονομής έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Παλιαλέξης κ.α., οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Στερεάς (μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Τσάμπρας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας), καθώς και αρκετοί απλοί πολίτες που χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια των παιδιών.

Στα καθ΄ ημάς, την πιο σημαντική διάκριση για την Ευρυτανία έφερε ο Σταύρος Πεταρούδης, μαθητής της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, καθώς απέσπασε το ειδικό Βραβείο «Νεανικού Επιχειρείν» και το χρηματικό έπαθλο των 700 ευρώ που το συνόδευε. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Ο 16χρονος βραβεύθηκε για την εργασία που εκπόνησε με θέμα την «Καλλιέργεια τρούφας». Ο μαθητής παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μελέτη εγκατάστασης και καλλιέργειας τρούφας, συνοδευόμενη από σχετικό οικονομικό προϋπολογισμό, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα να αποδειχτεί η συγκεκριμένη καλλιέργεια σε μια κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το κομμάτι της εργασίας που επίσης προσέλκυσε το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μια τέτοια επιχείρηση εγκατάστασης και παραγωγής τρούφας (του πολύτιμου μανιταριού που πωλείται ως και 500 ευρώ το κιλό) είναι φιλική προς το περιβάλλον και προστατεύει τη χλωρίδα του νομού Ευρυτανίας. Επιτυχία επίσης και για τη Μιχαέλα Πεταρούδη, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, η οποία κέρδισε αναμνηστικό βραβείο για την εργασία που ετοίμασε με θέμα την «Καλλιέργεια Αρωματικών - Φαρμακευτικών φυτών στην Ευρυτανία».

Παρόμοια διάκριση για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου Ιωσήφ Καλαλούε, Χρήστο Κονδύλη και Ευάγγελο Ντάλλα, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την εργασία «Αρωγός Α. Ε. - Υπηρεσίες Υποστήριξης Αγροτών από Απόσταση» και απέσπασαν αναμνηστικά βραβεία και διπλώματα συμμετοχής.

Την απονομή των επάθλων στους ευρυτάνες μαθητές έκαναν ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας και οι κ.κ. Χρήστος Τσάμπρας και Θανάσης Καραγιαννόπουλος (ως πρόεδρος και μέλος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας αντίστοιχα), ενώ τα παιδιά συνόδευσαν στη φθιωτική πρωτεύουσα και οι διευθυντές του ΕΠΑΛ και Γενικού Λυκείου Καρπενησίου Αθανάσιος Τσακνιάς και Νίκη Μπακογεώργου.