Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βγάζουν τα τραπεζάκια έξω. Πως μοιράστηκε η πλατεία Καρπενησίου στα καταστήματα. Τι αποφάσισε το Δ.Σ για Ποταμιά, Προυσό & Δομνίστα

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου διέθεσε σε καταστηματάρχες κοινόχρηστους χώρους κα πλατείες. Η κατανομή αφορά το 70% της προβολής των καταστημάτων, ενώ στην ευχέρεια του δημάρχου είναι η δυνατότητα κατανομής κα του υπόλοιπου 30%, το οποίο πιθανολογείται ότι θα δοθεί.

plateia-megalo-xwrio

Το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και διέθεσε κοινόχρηστους χώρους σε πλατείες για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε Καρπενήσι, Προυσό, Ποταμιά και Δομνίστα. Τα περισσότερα τετραγωνικά διατέθηκαν σε καταστήματα των πρώην δήμων, αλλά την καλύτερη εμπορική αξία έχουν τα καταστήματα της πρωτεύουσας.

Στο Καρπενήσι διατέθηκαν χώροι στην Κεντρική πλατεία και στις πλατείες Κατσαντώνη και Καφαντάρη. Στην πλατεία διατέθηκε το 70% επί των προβλεπόμενων προβολών των γύρω καταστημάτων που υπολογίζεται βάσει τύπου σύμφωνα με τα τετραγωνικά της βιτρίνας των καταστημάτων που έχουν προβολή στην πλατεία. Κατά συνέπεια, και σύμφωνα με την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και σε συνολικό εμβαδόν της πλατείας 1.745m2, διατέθηκαν 132m2.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 30% είναι στην απολυτή ευχέρεια του δημάρχου να το διαθέσει, κάτι που αναμένεται (όπως κάθε χρόνο) να συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΟ:

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.