Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Αναμένεται η απόφαση της επιτροπής ελέγχου μετά την επανεξέταση των γηπέδων Κερασοχωρίου και Φραγκίστας

Η Αποκεντρωμένη αναμένει το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου για να πάρει την απόφαση. “Συνεχίζεται κανονικά η Α΄ ΕΠΣ”, λέει ο Πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος Θανάσης Τσατσαράγκος.
APODUTHRIA
Καταγγελία προς την ΕΠΟ απέστειλε καταγγέλλει στην ΕΠΟ η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη για ελλιπή έλεγχο των αποδυτηρίων την πρώτη φορά. Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3/2 ο επανέλεγχος των γηπέδων Κερασοχωρίου και Φραγκίστας και σήμερα αναμένεται η έκθεση της επιτροπής ελέγχου.

Καταγγελία προς την ΕΠΟ
Σε επιστολή-καταγγελία  προς την ΕΠΟ, η κα. Φεγγούλη τονίζει πως στον έλεγχο παρευρέθησαν η ίδια και άλλα δυο μέλη, ενώ απουσίαζαν οι κ. Κατσαδούρος (μέλος της ΕΠΣ) και κ. Φυσέκης, (υπεύθυνος της πυροσβεστικής), οι οποίοι όμως ψήφισαν υπέρ της μη αδειοδότησης των γηπέδων. Δεν εξηγεί όμως, γιατί η ίδια έβαλε την υπογραφή της στο να κριθούν ακατάλληλα τα γήπεδα και τώρα καταγγέλλει το γεγονός.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα από τα κυριότερα σημεία της επιστολής«(…) μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου του τοπικού μας πρωταθλήματος και χωρίς να προκύψει κανένας λόγος, η συγκροτηθείσα Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, προέβη σε έλεγχο των γηπέδων του Δήμου Αγράφων και απεφάνθη την μη χορήγηση άδειας διεξαγωγής αγώνα στα 5 γήπεδα του Δήμου μας. Επ΄ αυτού θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και να σας καταγγείλουμε τα παρακάτω διερωτώμενοι:

1. Γιατί δεν έγινε ο έλεγχος με βάση τις διατάξεις προβλέπουν (…) ότι «Η Επιτροπή διενεργεί Έλεγχο εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και του πρώτου 15μερου του Αυγούστου … και εντός 5 ημερών από τη διενέργεια του ελέγχου, υποβάλει στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης την έκθεση και την γνώμη για την χορήγηση ή όχι της άδειας λειτουργίας». Γιατί έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2013; Γιατί οι αρμόδιοι άφησαν να περάσει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στο καταχείμωνο αποφάσισαν να προβούν στο έλεγχο;…

2. Ήμουν μέλος της Επιτροπής και σάς καταγγέλλουμε ότι και στα πέντε γήπεδα του δήμου Αγράφων δεν έγινε ποτέ έλεγχος στα αποδυτήρια (ο κ. Βονόρτας τονίζει ότι έγινε έλεγχος σε τρια γήπεδα)

3. Πως διαπιστώθηκε ότι στα αποδυτήρια δεν υπάρχει Ιατρείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις πρώτες βοήθειες και για κάθε επείγουσα περίθαλψη; Σας καταγγέλλω ότι ως μέλος της Επιτροπής ουδέποτε υπήρξε αυτός ο έλεγχος!!!

4. (…) Καταγγέλλω ότι το περιβόητο πρακτικό ελέγχου που έχει διενεργηθεί στις 4/12/2013 έχει παραποιηθεί (!) και εξηγούμαι: Το πρακτικό υπογράφεται από τα 5 μέλη της Επιτροπής κ.κ. Μπάκανο, Κιούση, Φυσέκη, Κατσαδούρο και κα. Φεγγούλη. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από μένα και τους κ.κ Μπάκανο, και Κιούση, με απόντες τους κ.κ. Φυσέκη και Κατσαδούρο, τότε πως πάρθηκε η απόφαση κατά πλειοψηφία για τη μη χορήγηση αδείας; Αφού εγώ και ο εκπρόσωπος της δεν συμφωνήσαμε (ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ κα. ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ), που βρέθηκε η πλειοψηφία…;

5. Ο Δήμος Αγράφων για την ΜΗ χορήγηση άδειας ΕΠΙΣΗΜΩΣ (!)  ενημερώθηκε στις 21-1-2014 και  προχώρησε αμέσως στην δρομολόγηση των υποδεικνυόμενων παρεμβάσεων προκειμένου τα γήπεδα να γίνουν κατάλληλα για την διεξαγωγή αγώνων. Μάλιστα οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών…

6. Απευθυνθήκαμε στην ΕΠΣΝΕ και ζητήσαμε παράταση για τη χορήγηση αδείας των γηπέδων, όμως προχώρησε στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, μετά από 2 μήνες, ορίζοντας ως έδρα διεξαγωγής των αγώνων, 2 γήπεδα του Καρπενησίου (…) Με δεδομένες τις δυσκολίες και τον χειμώνα που επικρατεί αυτό τον καιρό στα Άγραφα, τέτοιες μετακινήσεις είναι αδύνατες. 

Ωστόσο, η Ε.Π.Σ.Ν.Ε. επέμεινε και με έγγραφό της ενημέρωσε μάλιστα τα Σωματεία ότι οι εναπομείναντες αγώνες θα διεξαχθούν στο Καρπενήσι και προκειμένου να διευκολύνει την μετακίνηση των γνωστοποιούσε στις Διοικήσεις ότι αναλάμβανε και τα όποια έξοδα διεξαγωγής του κάθε αγώνα!! 
Κύριοι, το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και όσοι ασχολούνται με αυτό από τον Δήμο Αγράφων, δεν αντέχουν άλλες δοκιμασίες. 
Για το λόγο αυτό παρακαλώ, με την μορφή του κατεπείγοντος, αν προβείτε στον πλήρη έλεγχο των καταγγελλομένων, να ενεργήσετε τα δέοντα για να ανακληθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, και να γίνει επανέλεγχος των γηπέδων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ…».

Επανέλεγχος τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
Η επιτροπή ελέγχου μετά από το αίτημα της ομάδα του Α.Ο. Κρέντης, μετέβη στο γήπεδο του Κερασοχωρίου τη Δευτέρα 3/2/2014, προκειμένου να επανεξετάσει τον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο. 

Τα μέλη της επιτροπής που παρευρέθησαν στον έλεγχο ήταν: 

1. Βονόρτας Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικό της Π.Ε. Ευρυτανίας, ως Πρόεδρος (συντονιστής και αντικαταστάτης του κ. Μπάκανου),  

2. Κιούσης Παναγιώτης, Υποδιοικητής της Α.Τ. Καρπενησίου,  

3. Ζιάκας Κώστας, Υποπυραγός της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου (αντικαταστάτης του Διοικητή κ. Φυσέκη),

4. Τσάκνης Ρίζος, Ορθοπεδικός Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου,   

5. Φεγγούλη Βασιλική, εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων και  

6. Κατσαδούρος Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος της  Ε.Π.Σ.Ε

Γήπεδο Κερασοχωρίου
Στο γήπεδο που αποτελεί έδρα της Κρέντης, αλλά και του Κερασόβου, οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως τα αποδυτήρια είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, σε καλύτερη οι χώροι υγιεινής, ενώ υπήρξε διόρθωση -έστω και με μπάλωμα- στην σημείο της περίφραξης που είχε υποστεί σημαντική ζημιά και είχε παραμεληθεί από τους γηπεδούχους. 
APODUTHRIAKERASOVOU
Σοβαρό ζήτημα αποτελεί το γεγονός πως δεν υφίστανται οι διαστάσεις μεταξύ πάγκων και περίφραξης και του αγωνιστικού χώρου. 
Όλοι γνωρίζουν πως περίπου 50 εκατοστά είναι το υπάρχον κενό αυτό, ενώ βάσει νομοθεσίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 5μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να πέσει κάποιος πάνω στο φράκτη, δυσκολευόμαστε όμως να σκεφτούμαι τι μπορεί να ακολουθήσει!

Γήπεδο Φραγκίστας
Η επιτροπή παρόλο με δική της πρωτοβουλία μετέβη και στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας, όπου όμως διαπίστωσε πως… δεν ίδρωσε το αυτάκι κανενός!! Καμία αλλαγή, καμία πρόθεση επιδιόρθωσης, έστω και των προβλεπόμενων, όπως μας δήλωσαν χαρακτηριστικά μέλη της επιτροπής!! 
Να υπενθυμίσουμε ότι από την περασμένη ακόμα σεζόν η διοίκηση της ομάδας είχε δείξει την επιθυμία να δημιουργήσει αξιοπρεπή αποδυτήρια, όμως μείναμε στην… υπόσχεση. 
APODUTHRIAFRAGISTAS
Οι αρμόδιοι του ελέγχου κρίνουν απαραίτητο να έρθει το τέρμα (έστω λίγο) πιο μπροστά και να υπάρχει κενό με τη περίφραξη πίσω του, καθώς όπως είναι γνωστό στο γήπεδο Φραγκίστας, αλλά και του Κερασοχωρίου το τέρμα ακουμπάει πάνω στο φράκτη και όποιος θέλει να πάει προς τα αποδυτήρια αναγκαστικά περνάει μέσα από τον αγωνιστικό χώρο!! 
Θετικό για το γήπεδο του Α.Π.Ο. Δ.Φ. είναι πως τηρούνται στο ακέραιο οι προβλεπόμενες διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου και αν υπάρξουν οι διορθώσεις των τερμάτων και επιληφθούν οι γηπεδούχοι του θέματος των αποδυτήριων, τότε μπορεί να κριθεί κατάλληλο!!

Εισηγήσεις
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε τον κ. Βονόρτα Παναγιώτη πως βάσει των διατάξεων της τροποποίησης που είχε κοινοποιήσει προ μηνός η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το κάθε μέλος μπορεί να προβεί σε εισηγήσεις σχετικά με τους όρους με τους οποίους θα παρθεί η νέα απόφαση. Δηλαδή, να πει ο καθένας ποια στάνταρ πρέπει να ισχύουν, ώστε να δοθεί τουλάχιστον προσωρινή άδεια!! Για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει ιατρείο πρώτων βοηθειών θα πρέπει ο γιατρός αγώνα να είναι εφοδιασμένος με πλήρη εξοπλισμό.

Η απόφαση
Το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί σήμερα Τετάρτη και αναμένεται να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Αυτή με τη σειρά της αφού εξετάσει λεπτομερώς το θέμα από όλες τις πλευρές αναμένεται να κοινοποιήσει την τελεσίδικη απόφαση, που δεν αποκλείεται να είναι η έκδοση προσωρινής άδειας. Σίγουρα υπήρξαν πιέσεις και εκ των έσω της επιτροπής ελέγχου... αυτό είναι δεδομένο, όπως επίσης ότι θα υπάρξει επιείκεια προς το τελικό αποτέλεσμα!  

«Συνεχίζουμε...»
Ο Πρόεδρος επιτροπής πρωταθλήματος Θανάσης Τσατσαράγκος τόνισε στα “Ευρυτανικά Νέα” πως το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ με τα τωρινά δεδομένα και αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επι της ουσίας συνεχίζεται κανονικά το επόμενο Σαββακύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 με τη διεξαγωγή της επόμενης (11ης) αγωνιστικής.
TSATSARAGOS
Σε ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος και εφόσον δεν βγει εγκαίρως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η ομάδα της Α.Π.Ο.Δ. Φραγκίστας σκέφτεται σοβαρά να έρθει να αγωνιστεί στο Καρπενήσι, ώστε αφενός να μην αντιμετωπίσει νέες κυρώσεις και αφετέρου να συνηθίσει τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού σταδίου στον οποίο θα αγωνιστεί κόντρα στον Αίολο.