Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Όλα έτοιμα για την «Ποδηλατική Οδύσσεια». Αρχίζει την Κυριακή ο 8ήμερος αγώνας - Οι ευρυτανικές διαδρομές - Χορηγός επικοινωνίας τα «Ευρυτανικά Νέα» & το evrytanika.gr

Στη μάχη του πιο σκληρού, ίσως, ποδηλατικού αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο ετοιμάζονται να ριχτούν οι αναβάτες που θα πάρουν μέρος στο «Bike Odyssey», που ξεκινά την προσεχή Κυριακή 22 Ιουνίου από το χωριό Λάιστα Ζαγορίου.

bike-odyssey-2013-1

Ο αγώνας θα διαρκέσει συνολικά οκτώ (8) ημέρες, με τους αθλητές (χωρισμένοι σε ομάδες των δύο) να διανύουν 600 χιλιόμετρα στην καρδιά της Πίνδου, με κατάληξη την Αμφίκλεια, στις 29/6.

Ο αγώνας, όμως, όπως έχουν ήδη γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» θα έχει και ευρυτανικό ενδιαφέρον, καθώς τρεις εκ των επτά συνολικά διαδρομών διεξάγονται σε «δικά» μας εδάφη.

Οι διαδρομές στην Ευρυτανία

Πιο ειδικά, αρχικά, το 3ο ετάπ του Bike Odyssey ξεκινάει από το Ανθηρό Αργιθέας και καταλήγει στο χωριό των Αγράφων μέσα από μια διαδρομή 56χλμ, με τους αθλητές να κινούνται παράλληλα του Αγραφιώτη.

Το 4ο στάδιο του αγώνα, το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό, διεξάγεται εξολοκλήρου σε ευρυτανικό έδαφος. Με αφετηρία τα Άγραφα, οι αναβάτες θα καλύψουν απόσταση 114 χλμ μέχρι το Κρίκελλο. Μεταξύ άλλων θα περάσουν από τη Δάφνη, θα διασχίσουν κάθετα τον Μέγδοβα, θα φθάσουν στους Δομιανούς και την Αγία Παρασκευή, προτού καταλήξουν στην Αγία Τριάδα.

Από εκεί θα ακολουθήσουν πορεία ανατολικά του Βελουχιού, θα περάσουν από τη θέση «Βράχος» και ύστερα θα κινηθούν νότια, περνώντας δυτικά του Αγ. Νικολάου και καταλήγοντας, μέσω δασικού δρόμου, στο Κρίκελλο.

Στο 5ο ετάπ οι ομάδες θα ξεκινήσουν από το Κρίκελλο, θα φθάσουν στους Στάβλους και από εκεί, από την κορυφογραμμή της Σαράνταινας, θα περάσουν στα χωριά της Γκιώνας και των Βαρδουσίων.

Από το Κρίκελλο, μάλιστα, θα γίνει η εκκίνηση ενός ακόμα αγώνα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα τρία τελευταία ετάπ του Bike Odyssey. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια τριών ημερών και η εκκίνηση θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στις 29/6 στην Αμφίκλεια.

Στον 8ήμερο αγώνα θα τρέξουν 42 αθλητές (21 ομάδες), ενώ ακόμα 34 αναβάτες (17 ομάδες) θα πάρουν μέρος στον τριήμερο αγώνα που ξεκινά από το Κρίκελλο.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης για την Ευρυτανία είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.