Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Στη Γρανίτσα το εφετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα. Θα γίνει την Κυριακή 3 Αυγούστου - Κάλεσμα για συμμετοχή από την ΟΕΣ

Στη θέση «Πλατανιάς» στη Γρανίτσα, την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, θα διεξαχθεί εφέτος το ετήσιο Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (ΟΕΣ).

panevritaniko-antam-2013

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μετά από διαδοχικές συναντήσεις της ομοσπονδίας με τα Δ.Σ. των μελών - συλλόγων στην Αθήνα στις 3/5 και 1/6. Πρόκειται για το 26ο πανευρυτανικό αντάμωμα, θεσμός που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1988 (από τότε που ιδρύθηκε η ΟΕΣ), και κάθε φορά σε διαφορετική τοποθεσία «ώστε να δίδεται η ευκαιρία στον εκάστοτε τόπο να αναδεικνύει τις επί μέρους φυσικές ομορφιές του, αλλά και τις συνήθειες του, παραδόσεις ήθη και έθιμα».

Στο αντάμωμα στη Γρανίτσα θα συμμετέχουν τα χορευτικά των συλλόγων της Ο.Ε.Σ. και η ορχήστρα θα αποτελείται από ντόπιους Ευρυτάνες καλλιτέχνες, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με το Δ.Σ της ομοσπονδίας να απευθύνει παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής, κυρίως στη νέα γενιά. «Η Ο.Ε.Σ απευθύνει ειδικό κάλεσμα στην Απανταχού Ευρυτανική Νεολαία που την θεωρούμε απαραίτητη για την συνέχιση  της ύπαρξης και της διατήρησης των πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, όσο της Ο.Ε.Σ. Καλούμε  τους πολιτιστικούς Συλλόγους και συγχρόνως απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Ευρυτάνες & Ευρυτάνισσες, και των απανταχού στα πλαίσια του Ανταμώματος και των εκδηλώσεων της Ο.Ε.Σ».

«Στο αντάμωμα  μας  δίνεται η ευκαιρία  για να βρεθούμε , να ανταμώσουμε με φίλους και γνωστούς να ανταλλάξουμε τους προβληματισμούς μας και να βρεθούμε στα πάτρια εδάφη της Ευρυτανικής γης. Ας βαδίσουμε στους δρόμους των παραδόσεων μας. Σίγουρα με άλλα δεδομένα ,σίγουρα με άλλους τρόπους. Ας δείξουμε στους νέους αυτούς τους δρόμους όσο βρίσκονται στην χώρα μας , πριν χαθούν και αυτοί στους πέντε ορίζοντες της γης, παίρνοντας τον δρόμο της ξενιτιάς», τονίζει επίσης η ΟΕΣ.

Παγκόσμιο ευρυτανικό αντάμωμα το ‘15

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι το καλοκαίρι 2015 έχει προγραμματισθεί να γίνει το 1ο Παγκόσμιο Αντάμωμα των Απανταχού Ευρυτάνων  στην Αθήνα, σε  ένα στάδιο ή σε αντίστοιχο χώρο, από την Ο.Ε.Σ. και πέρα από το ετήσιο αντάμωμα στην Ευρυτανία, σε συνεργασία με τους συλλόγους μέλη της, των ευρυτανικών σωματείων, των Δήμων, της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

«Για το θέμα θα υπάρξουν και άλλες σχετικές ανακοινώσεις και παράλληλα θα δημιουργηθούν επιτροπές και ομάδες εργασίας για την υλοποίησή του», καταλήγει το ΔΣ της ΟΕΣ.