Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Σε κλοπή υλικού της DIGEA οφείλεται το κακό σήμα στην Ευρυτανία - Σήμερα αναμένεται η αποκατάσταση του προβλήματος

Η μετάβαση της Ευρυτανίας στην λεγόμενη «ψηφιακή εποχή» μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν είναι. Η διακοπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό τον περασμένο Νοέμβριο ανάγκασε τους καταναλωτές να προμηθευτούν είτε τον απαραίτητο αποκωδικοποιητή (με κόστος από 20 έως και 50 ευρώ) είτε ακόμα και να αγοράσουν καινούριες τηλεοράσεις, που διαθέτουν δέκτη MPEG-4.

digea-mavro1

Τα προβλήματα, όμως, σύντομα δεν άργησαν να εμφανιστούν· κακό, ελλιπές ή και ανεπαρκές σήμα λάμβαναν (και λαμβάνουν) οι πολίτες σε κάθε κακοκαιρία και οι διαμαρτυρίες, όπως είναι λογικό, δεν άργησαν να εμφανιστούν. Εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα αγανακτισμένων πολιτών στα κεντρικά γραφεία της DIGEAκαι στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων. Ακόμα και εξώδικο, μέσω δικηγόρου, αποφάσισε να στείλει στην εταιρεία ο δήμος Καρπενησίου.

Τον τελευταίο καιρό, δε, το πρόβλημα είναι πιο έντονο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Οι καταναλωτές που υποχρεώθηκαν να δαπανήσουν χρήματα για χάριν της DIGEA, έχουν φθάσει στα όρια τους. Τι φταίει, όμως, για το κάκιστο/ανεπαρκές τηλεοπτικό σήμα; Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα στη μετάδοση του ψηφιακού σήματος, όσον αφορά τουλάχιστον την περιοχή του Καρπενησίου, οφείλεται σε… κλοπή υλικού.

Άγνωστοι αφαίρεσαν την κεραία λήψης του ψηφιακού σήματος από τον δορυφόρο στο κέντρο εκπομπής "ΚΡΙΚΕΛΛΟ", στο σημείο του βουνού που σήμερα είναι οι κεραίες της τηλεόρασης και καλύπτει το Καρπενήσι και την γύρω περιοχή. Πρόκειται για μια μεγάλη σε μέγεθος και ακριβή σε αξία κεραία, που προσωρινά έχει αντικατασταθεί με κάποια μικρότερη, εξ ου και τα προβλήματα στη λήψη και μετάδοση. Στο ερώτημα γιατί τα τοπικά κανάλια (Στερεάς Ελλάδας) εκπέμπουν κανονικά και κάποια άλλα όχι, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι τα πρώτα επικοινωνούν με διαφορετικό δορυφόρο σε σχέση με τα πανελλαδικής εμβέλειας.

digea-xartis-evritania

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σήμερα (13/3) αναμένεται ειδικό συνεργείο τεχνικών της DIGEA, ώστε να αποκαταστήσει την κεραία που απωλέσθηκε με μία νέα, αντίστοιχων δυνατοτήτων. Επιφυλασσόμαστε να δούμε εάν το πρόβλημα θα αποκατασταθεί επιτέλους οριστικά.

Μην λησμονούμε ότι οι καταναλωτές έχουν φθάσει στα όρια της υπομονής τους. Για χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρυτανία η τηλεόραση αποτελεί (καλώς ή κακώς…) τη μοναδική πηγή ενημέρωσης και διασκέδασης, μια παρέα, μια συντροφιά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ξόδεψαν χρήματα για να αγοράσουν αποκωδικοποιητές και τηλεοπτικές συσκευές· έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν αυτό για το οποίο πλήρωσαν.