Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Άγγελος Σαμαντάς: «Ο Άτλαντας είναι μια παρέα - Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και φέτος»

Ο αθλητής-προπονητής του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς μίλησε στα «Ευρυτανικά Νέα» για τη νέα χρονία που βρίσκει τον σύλλογο στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασία του συλλόγου, τους στόχους που έχει θέσει τη νέα σεζόν, αλλά και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους παίχτες που προπονούνται χωρίς δελτίο.

atmp1

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Άγ. Σαμαντάς
Για τον κύκλο των προπονήσεων και τα σημεία τα οποία δουλεύει αυτές τις ημέρες, τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα -και πριν αναφερθώ στα τεχνικά- η ομάδα μας δουλεύει πολύ στο να αποκτήσει συνοχή. Η καλή ψυχολογία, το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ των παιχτών είναι για εμάς το ήμισυ του παντός. Εμείς πάνω απ’ όλα είμαστε μια παρέα. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Μια παρέα, που αγκαλιάζει τους νέους της παίχτες και μέσα από τη συλλογική προσπάθεια προσπαθούμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του καθενός. Ξεκινάμε λοιπόν -αν και δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αυτό, γιατί το πετυχαίνουμε αυθόρμητα και αβίαστα- δουλεύοντας τη συνοχή της ομάδας. Όσον αφορά τα τεχνικά σημεία, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την αντοχή μας στα τρεξίματα μας και την ταχυδύναμή μας και σιγά σιγά θα βάζουμε και τακτική στην προπόνηση μας, γιατί σε περίπου ένα μήνα ξεκινάμε και πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε».

Για τη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, την πορεία της ομάδας σε αυτή και αν έχει γνώση της δυναμικής των άλλων ομάδων, ο Σαμαντάς σχολίασε: «Στο Καρπενήσι λέμε ότι «δεν πας ξυπόλητος στ’ αγκάθια». Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, που έχουμε αναλάβει και έχουμε φροντίσει να γνωρίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους περισσότερους αντιπάλους μας, μιας και φέτος θα αντιμετωπισουμε και μερικές ομάδες για πρώτη φορά. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι μετράμε μόλις δύο (2) χρόνια στο ενεργητικό μας και παρόλα αυτά βρεθήκαμε τη χρονιά που μας πέρασε στην κορυφή της κατηγορίας μας. Αυτό δεν έγινε τυχαία! Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, θα συνεχίσουμε και στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. 
Μέσα σε όλα τα άλλα, φροντίζουμε να “διαβάζουμε” και τις υπόλοιπες ομάδες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες με εμπειρία και επιτυχίες, αλλά από την πλευρά μας υπερβαίνοντας τους ίδιους μας τους εαυτούς και τις δυνατότητές μας πολλές φορές, στοχεύουμε σε μία καλή και σταθερή πορεία. Έχουμε οκτώ (8) παιχνίδια εκτός έδρας, εντός μεν Περιφέρειας, αλλά πολλά από αυτά μακρινά, με δικούς μας πόρους, με τη στήριξη του Δήμου, μα πάνω απ’ όλα τη στήριξη του κόσμου, που πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι σύμμαχός μας, πιστεύω ότι θα πάμε μπροστά».

Για το θέμα των παιδιών που συμμετέχουν στις προπονήσεις, αλλά δεν μπορούν να αγωνιστούν υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Φυσικά και θα θέλαμε να είναι σε θέση τα παιδιά που πιστεύουν σε αυτή την ομάδα και θέλουν να αποτελούν μέρος της να μπορούν να αξιοποιηθούν. Πρόκειται για ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και πολύ καλούς αθλητές με μεγάλες δυνατότητες. Είναι δυνατό σε μία επαρχία, σε επίπεδο ερασιτεχνικών ομάδων να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις; Είναι δυνατό να εγκλωβίζονται παίχτες, λες και είναι δεσμευμένοι με συμβόλαια εκατομμυρίων. Μερικοί έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα. 
Δε μιλάμε για τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Δε μιλάμε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για δύο ομάδες -που θέλω να πιστεύω- κρίνοντας ίσως εξ ιδίων τα αλλότρια, ότι συμβάλουν στην προώθηση του αθλητισμού και κάνουν μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν το μπάσκετ. Και ξέρετε κάτι: είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας. Εγώ προσωπικά, και μιλώ εξ ονόματος όλης της ομάδας του Άτλαντα, δε θα άντεχα να ευθύνομαι για το γεγονός ότι δεν μπορούν, ενώ το θέλουν, να αγωνιστούν παιδιά στο πρωτάθλημα. 
Ο καθένας λειτουργεί με τον δικό του κώδικα ηθικής. Ο δικός μας δεν μας επιτρέπει να στερήσουμε το μπάσκετ σε κανέναν παίκτη μας ή πρώην παίκτη μας. Και το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Οποιοσδήποτε θέλησε να αποχωρήσει από την ομάδα μας, την ίδια στιγμή θα του παραδώσαμε και το δελτίο του. Προς το παρόν εμάς μάς αρκεί ότι αθλητές, χωρίς να τους έχει δοθεί το δελτίο και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να αγωνιστούν, έχουν επιλέξει να προπονούνται με τον Άτλαντα. Η απουσία τους μάς κοστίζει περισσότερο ψυχολογικά αν θέλετε. Η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της…».