Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Ο τουρισμός στο επίκεντρο. Το αντικείμενο συνάντησης Δήμων, Π.Ε. Ευρυτανίας και Επιμελητηρίου

tourismos-sinantisi-nomarxia1

Με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και τον από κοινού σχεδιασμό της τουριστικής προβολής του νομού για το έτος 2016, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, συνάντηση εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

Όπως άλλωστε τονίστηκε, «ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της Ευρυτανίας, για τον λόγο αυτό οφείλουμε να τον στηρίξουμε και να τον προωθούμε συνεχώς».

Έτσι, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσεων, κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, εκεί που υπάρχει ήδη ανοιχτή αγορά πελατών προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης.

Να αναφέρουμε πως εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στο Ισραήλ (9 -10 Φεβρουαρίου), το Βερολίνο (9 -13 Μαρτίου) και τη Μόσχα (23 -26 Μαρτίου).

«Επιπλέον, η έμφαση ενός ενιαίου τουριστικού προϊόντος ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, είναι κάτι πολύ σημαντικό, απευθυνόμενοι βέβαια στις διεθνείς αγορές», αναφέρεται σχετικά.