Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

«Μουσείο Δημοκρατίας» το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη στη Βελωτά. Πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ με 600.000 ευρώ

spiti-mpakogianni-velota11

Να μετατρέψει σε Μουσείο Δημοκρατίας το σπίτι που Παύλου Μπακογιάννη στη Βελωτά Ευρυτανίας, που πρόσφατα δώρισε στον δήμο Καρπενησίου η οικογένεια Μπακογιάννη, αποφάσισε η δημοτική αρχή Καρπενησίου και εντάσσει στο νέο ΕΣΠΑ, με 600.000 ευρώ, την κατασκευή του έργου που ομόφωνα αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 22/1/2016.

Τι ακριβώς θα γίνει, εξηγεί ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης: "Σε ό,τι αφορά στο έργο της Βελωτάς, πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα Κέντρο Δημοκρατίας και Εθνικής Συμφιλίωσης, αναπαλαιώνοντας το σπίτι που δώρισε η οικογένεια Μπακογιάννη στον δήμο Καρπενησίου, δημιουργώντας έτσι μια κοιτίδα δημοκρατίας στο χωριό και το σπίτι του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία ενός αμφιθεάτρου στα πρότυπα της αρχαίας αγοράς, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται μαθητές και να συζητούν δημοκρατικά για διάφορα θέματα.

Επίσης, η κύρια οικία του Παύλου Μπακογιάννη θα παραμείνει ως έχει και θα δημιουργηθούν δύο χώροι που θα υπάρχουν εκθέματα δημοκρατίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και ένας τρίτος χώρος όπου θα μπορούν μαθητές και κοινό διαδραστικά να συζητούν".