Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Π.Ε Ευρυτανίας | Τρία νέα έργα σε Καστανιά, Προυσό & Δάφνη. Τις συμβάσεις των έργων υπέγραψαν Τασιός-Μπακογιάννης

Πάνω από 435.000 ευρώ, αναμένεται να διοχετευθούν σε τρία νέα έργα, οι συμβάσεις των οποίων υπογράφτηκαν πρόσφατα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία. Πρόκειται για τρία νέα οδικά έργα, αντιμετώπισης καθιζήσεων στην Καστανιά, ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου σε Δάφνη - Παππαδιά και βελτίωση οδικού τμήματος στα Αραποκέφαλα Προυσού. 

 asfaltos-dromos-tasios1

Την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπογράφτηκαν τρεις συμβάσεις για την κατασκευή σημαντικών οδικών έργων για την Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 435.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα που ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και έχει αναδειχθεί ανάδοχος των έργων. Τον τελευταίο μήνα έχουν υπογραφεί έργα για την  Ευρυτανία που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

"Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρά το δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικό περιβάλλον στέκεται δίπλα στα προβλήματα κάθε πολίτη και πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας ολοκληρώνοντας και βελτιώνοντας βασικές οδικές υποδομές", αναφέρεται σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν αφορούν την κατασκευή των παρακάτω έργων:

1. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Το έργο αφορά την αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου Προυσός - Καστανιά και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Καστανιά σε μήκος περίπου 200 μ. Οι εργασίες αφορούν την εξυγίανση του εδάφους, κατασκευή στραγγιστηρίου, κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και σαρζανέτ, επίχωσης και τσιμεντόστρωσης του τμήματος επέμβασης.

2. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ-ΠΑΠΑΔΙΑ (ΤΜΗΜΑ: ΠΑΠΑΔΙΑ -ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ ΣΩΤΗΡΑ)» προϋπολογισμού 160.000 ευρώ. Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου που συνδέει τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων από την μεριά του Μέγδοβα και αποτελεί σημαντική πρόσβαση και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή κρασπεδόρειθρων, μικρών τοιχίων αντιστήριξης σε διάφορα τμήματα της οδού, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης  για συνολικό μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου.

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΥΣΟΣ-ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ προϋπολογισμού 125.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Προυσού και ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων οδικών δικτύων. Οι εργασίες αφορούν την άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και διαμόρφωση τριγωνικής τάφρου και κατασκευή κρασπεδόρειθρων για συνολικό μήκος  επέμβασης 2 χιλιομέτρων.