Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Περικλής Πλακιάς (Πρόεδρος Α.Σ. Αίολος): «Δε φοβόμαστε να ρισκάρουμε. Στόχος πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Περικλής Πλακιάς. Ο 33χρονος πρόεδρος του Αιόλου μίλησε για τη διατήρηση των σκήπτρων στην Ευρυτανία, την προοπτική της Γ’ Εθνικής σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου και φέτος, ενώ ανέλυσε το πλάνο της διοίκησης στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ. Επιπλέον, ο ισχυρός άντρας των “τζιαλομπλού” αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον κ. Φλωράκη, τον κ. Αναστασόπουλο, αλλά και σε αυτή με την ΕΠΣ Ευρυτανίας.

1

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πόσο δύσκολη ήταν η επίτευξη του, έχοντας πετύχει το repeat;
Το δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Μην ξεχνάτε ότι στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας πολύ σπάνια αναδεικνύεται πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ίδια ομάδα.

Χάσατε όμως το κύπελλο. Τι έφταιξε;
Όπως οι επιτυχίες οφείλονται σε πολλούς παράγοντες και είναι συλλογικές το ίδιο συμβαίνει και με τις αποτυχίες. Στο κρίσιμο παιχνίδι -τον επαναληπτικό με την Ποταμιά- όλα πήγαν στραβά με κυριότερο παράγοντα ότι απουσίαζαν όλοι οι τερματοφύλακές μας. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι σε παγκόσμιο επίπεδο θεσμός των εκπλήξεων. Καλό είναι οι κατακτήσεις να μην μονοπωλούνται από λίγους για να υπάρχει κίνητρο και στις άλλες ομάδες.

7

Η διοίκηση παρά τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τελικά δικαιώθηκε. Πόσο λεπτή είναι η γραμμή της ενίσχυσης του ρόστερ, ώστε να πετύχει τους στόχους της η ομάδα;
Η διοίκηση του Αιόλου έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι δεν φοβάται να ρισκάρει κι ούτε διστάζει να πάρει γενναίες αποφάσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα καθώς κανένας δεν είναι αναντικατάστατος για το σύλλογο. Τα αποτελέσματα μας έχουν δικαιώσει πανηγυρικά. Πάντοτε μια απόφαση προσθαφαίρεσης στο ρόστερ ή στην τεχνική ηγεσία ενέχει και μία δόση ρίσκου. Οι επιτυχίες της ομάδας μας αποδεικνύουν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Ένα μήνα (περίπου) πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών, η ομάδα δείχνει να έχει ακόμα ορισμένα κενά. Θα καλυφθούν; 
Το επίπεδο του υπάρχοντος ρόστερ είναι αναμφισβήτητα πολύ υψηλό και το έχει αποδείξει για δύο συνεχόμενες χρονιές. Η διοίκηση σε στενή συνεργασία με τον προπονητή κ. Αναστασόπουλο, γνωρίζει πολύ καλά σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ήδη έχουν αποκτηθεί κάποιοι ποδοσφαιριστές, ένας τερματοφύλακας και αναμένεται ενίσχυση στον άξονα. Μας έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές, κάνουμε πολλές δοκιμές και θα δούμε σε ποιους θα καταλήξουμε.

Το σχόλιό σας για την ολοκλήρωση της συνεργασίας σας με τον κ. Γιάννη Φλωράκη;
Ο κ. Φλωράκης είναι ο προπονητής που καθοδήγησε την ομάδα μας για δύο σχεδόν χρόνια και σαφώς έχει μερίδιο στις επιτυχίες του συλλόγου μας. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός μεταξύ μας. Η ζωή συνεχίζεται και πλέον είμαστε αντίπαλοι, εννοείται εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η πρόσληψη του κ. Αποστόλη Αναστασόπουλου ήταν προσωπική σας επιλογή από την συνεργασία σας στον Άγιο Προκόπιο;
Η πρόσληψη του κ. Αναστασόπουλου ήταν ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, έπειτα από προσεκτική εξέταση και άλλων επιλογών. Σαφώς, το γεγονός ότι τον γνώριζα από τον Άγιο Προκόπιο και η άριστη συνεργασία που είχαμε βοήθησε στη διαμόρφωση της άποψής μας.

9

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας τη νέα σεζόν;
Για τον Αίολο δεν νοείται να υπάρχει κανένας άλλος στόχος παρά να κάνουμε πρωταθλητισμό και να κατακτήσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μεγάλος αντίπαλος του Αιόλου είναι ο ΑΠΟΚ, ο οποίος δείχνει να δυναμώνει. Η τοποθέτησή σας...;
Αναμφισβήτητα το να δυναμώνουν οι ομάδες βοηθάει στο να υπάρχει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να βελτιώνονται οι πάντες, να προσπαθούν περισσότερο και να αυξάνεται το ενδιαφέρον για τους φιλάθλους. Αλλά το πόσο δυνατή είναι κάθε ομάδα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο.

Πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του τίτλου, που οδηγεί στη Γ' Εθνική;
Σίγουρα, το γεγονός ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγεί για πρώτη φορά τον πρωταθλητή Ευρυτανίας στην Γ΄ Εθνική είναι σημαντικό. Αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο για όλους τους εμπλεκόμενους με το ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

2

Η ομάδα πέρσι βρέθηκε σε κόντρα με την ΕΠΣ, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με τον Παναγραφιωτικό. Ποια η θέση του συλλόγου σχετικά με το θέμα και το γενικό σχόλιο σας για την συνεργασία των δύο πλευρών;
Την προηγούμενη χρονιά, επειδή, όπως λέει ο λαός έγιναν κάποια πράγματα από τα Άγραφα πραγματικά βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να έρθουμε σε ρήξη με την ΕΠΣ Ευρυτανίας, προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας για κάποια θέματα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς, όπως η επί ίσοις όροις διεξαγωγή των αγώνων εντός του αγωνιστικού χώρου και η τήρηση της νομιμότητας.
Επόμενο λοιπόν, ήταν να δημιουργηθούν εντάσεις και πικρία στις δύο πλευρές. 
Εμείς έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές με τη στάση μας στις συνελεύσεις και με τις προτάσεις μας ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο, παρά μόνο για την πρόοδο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου.Διαμηνύουμε όμως, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές που δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των ομάδων.

Γηπεδικό ζήτημα: Όλες οι ομάδες σε ένα γήπεδο...
Το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο. Αν θυμάστε, είχε προκύψει στους περσινούς αγώνες μπαράζ. Εμείς είχαμε υποβάλει εγκαίρως αίτημα χρήσης των γηπέδων στον δήμο Καρπενησίου από τις αρχές Ιουνίου και ήμασταν ο μοναδικός σύλλογος, που την ημέρα της κλήρωσης είχε εξασφαλίσει άδεια χρήσης του Εθνικού Σταδίου. Δυστυχώς, καμία άλλη ομάδα και κυρίως η ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα...

Πόσο σημαντικές είναι οι εκλογές της ΕΠΟ για το μέλλον του ευρυτανικού ποδοσφαίρου;
Για να κάνει βήματα μπροστά το ευρυτανικό ποδόσφαιρο χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτό νέοι άνθρωποι με όρεξη, μακριά από σκοπιμότητες. Απαιτείται να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά στο γήπεδο, να βελτιωθούν οι υποδομές οργανωτικά και υλικοτεχνικά, να αναπτυχθεί στενή συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά πρώτα και πάνω από όλα, χρειάζεται αλλαγή της ποδοσφαιρικής κουλτούρας των Ευρυτάνων. Όταν γίνουν όλα αυτά, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για την επίδραση των εκλογών της ΕΠΟ στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

3

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Θα θέλατε να τονίσετε κάτι κλείνοντας;
Εύχομαι να είναι όλοι υγιείς και να έχουμε μια καλή αθλητική χρονιά, πάντοτε μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας.


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΛΑΚΙΑΣ

Ο 33χρονος (γεννηθείς στις 8 Μαρτίου 1983) Περικλής Πλακιάς έκανε την πρώτη του εγγραφή στον Αίολο το 1999 και παρέμεινε στην ομάδα του Προφήτη Ηλία έως το 2009, έχοντας ένα ενδιάμεσο μονοετές πέρασμα, το 2005, από την ΑΕΚ.

Το 2009, πήρε μεταγραφή στον Άγιο Προκόπιο Παλαιοκατούνας, όπου αρχικά ήταν ποδοσφαιριστής του συλλόγου, ενώ αργότερα ανέλαβε διπλό ρόλο, μαζί με αυτόν του προπονητή. Ο “Πέρι” έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα -όπως άρχισε- στον Αίολο, στον οποίο επέστρεψε το 2013. 

Την τελευταία τριετία (από το 2014) προσχώρησε στο συμβούλιο του Α.Σ. Αίολος την πρώτη χρονιά ως ταμίας και από πέρσι έχοντας αναλάβει τον προεδρικό θώκο. Ως ποδοσφαιριστής, ο 33χρονος κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1996, 1999) και 3 κύπελλα Ευρυτανίας (1995, 2000, 2004). Αργότερα, ως παράγοντας πήρε το νταμπλ το 2015 από τη θέση του ταμία, ενώ ως Πρόεδρος σήκωσε το (φετινό) πρωτάθλημα του 2016 (όλοι οι τίτλοι με τον Αίολο).

6

11

5

10

8