Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Δημήτρης Αντωνίου: «Με καλύτερη διαχείριση και οργάνωση μπορούμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα γήπεδα»

Τους προβληματισμούς του σχετικά με το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία και ειδικότερα το φλέγον θέμα της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων κατέθεσε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Δημήτρης Αντωνίου, προπονητής της Μυρίκης και επί σειρά ετών ενωσιακός προπονητής της ομάδας παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

antoniou1

Οι τοποθετήσεις ενός πολύπειρου τεχνικού και γνώστη της ευρυτανικής ποδοσφαιρικής καθημερινότητας Δημήτρη Αντωνίου εστιάζουν στα γήπεδα και τις άδειες λειτουργίας αυτών.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Αντωνίου:

Για τις επιπτώσεις της αγωνιστικής απραξίας, ειδικά μετά τις πρώτες πειστικές εμφανίσεις τόνισε: Αρχικά, να ευχαριστήσω για την πρόσκληση στην εφημερίδα σας. Δεν είναι ότι καλύτερο για οποιαδήποτε ομάδα να ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της και στη συνέχεια να υπάρχει διακοπή και μάλιστα για λόγους που δεν αφορούν την ομάδα. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια.

Για το γεγονός πως τα γήπεδα του Καρπενησίου εν έτει 2016 δεν έχουν άδεια καταλληλότητας σημείωσε: Είναι μια διαδικασία, που νομιμοποιεί την διεξαγωγή του θεσμού του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Αλλά, το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια των γηπέδων για όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες (ποδοσφαιριστές, προπονητές ,διαιτητές, διοικητικά στελέχη, φιλάθλους). Πιστεύω, όμως πως αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει σε μια  περίοδο (Ιούνιο-Ιούλιο), που δεν εμποδίζεται η διεξαγωγή των επίσημων αναμετρήσεων. 

Όσον αφορά το γεγονός πως όλη η διάρκεια του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε δύο γήπεδα ο κ. Αντωνίου σχολίασε τα ακόλουθα: Δεν είναι ότι καλύτερο για τον Nομό μας. Νομίζω πως με μια καλύτερη διαχείριση και οργάνωση θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα γήπεδα. Το πρόβλημα στην Ευρυτανία δεν είναι η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά η διαχείριση τους, εκτός βεβαίως του δήμου Άγραφων που δεν έχει γήπεδο με χλοοτάπητα. 

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου έκαναν τη φετινή τους πρεμιέρα οι Μικτές ομάδες της Ευρυτανίας, στις οποίες ήσασταν τεχνικός επί σειρά ετών. Υπάρχουν παιδιά τελικά στην Ευρυτανία; Μπορούν να αποτελέσουν το ποδοσφαιρικό μας μέλλον; Να ευχηθώ καλή επιτυχία, στα παιδιά και τους προπονητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Βεβαίως και υπάρχει μέλλον και ελπίδα από αυτά τα παιδιά. Έμπρακτα σας υπεν-θυμίζω πως παιδιά που ξεκίνησαν από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου και την ΕΠΣ Ευρυτανίας συμμετέχουν ενεργά σε ανώτερα πρωταθλήματα όπως για παράδειγμα ο Πάνος Λιάγκας που είναι μέλος της κ-20 του Λεβαδειακού. Ακόμα, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, ο Πάνος Αντωνίου, ο Τόμις Χρυσαφόπουλος, ο Γιώργος Πλεξίδας, ο Ράντου Πάτρου παίζουν στην κ-19 της Λαμίας, όπως επίσης παιδιά που συμμετέχουν στο camp ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης στη Λαμία και είναι οι: Στάθης Μπουμπουρής, ο Γιάννης Τσούκας, ο Γιώργος Κελεσίδης, ο Κώστας Κελεσίδης, ο Κώστας Γυφτομήτρος, ο Βασίλης Μπακαλίδης).

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνίου ερωτηθείς για τους στόχους της Μυρίκης, αν και στα "χαρτιά" δεν είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα είπε: Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει μεθοδικά και συστηματικά και προσπαθεί να υλοποιήσει τους   στόχους της πιστεύω ότι είμαστε σε σωστό δρόμο.