Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Στο τραπέζι το Δίαθλο. Η συνάντηση στο Δημαρχείο Καρπενησίου, το πλάνο για την 30η Ιουλίου & οι σκέψεις για αλλαγές στη διαδρομή

Αντικείμενο συζήτησης τη διεξαγωγή του αγώνα Διάθλου (τρέξιμο-ποδηλασία) στο Καρπενήσι, στις 30 Ιουλίου 2017, είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου κ. Σουλιώτη, του Γ.Γ της Ε.Ο.ΤΡΙ. & της πρωταθλήτριας Ντενίζ Δημάκη.

 duathlon karpen2

Πέρυσι, για πρώτη φορά, το Καρπενήσι φιλοξένησε το ‘Energy Duathlon Karpenissi΄, έναν αγώνα τρεξίματος και ποδηλασίας, που αγκαλιάστηκε τόσο από την τοπική αθλητική κοινότητα όσο και από ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που επισκέφθηκαν την Ευρυτανία, συμμετείχαν στον κύριο ή τους παράλληλους αγώνες και ενθουσιάστηκαν από τις ομορφιές του τόπου.

Το πείραμα, με λίγα λόγια, πέτυχε, και γι’ αυτό θα επαναληφθεί, με απώτερη φιλοδοξία όχι μονάχα να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς στο καρπενησιώτικο καλοκαίρι, αλλά να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα τα επόμενα χρόνια.

Το Δίαθλο επί χάρτου

Την περασμένη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, λοιπόν, στο Δημαρχείο Καρπενησίου (στον Προφήτη Ηλία), ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Χρήστο Βαξεβάνη και την πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη. Οι τρεις τους είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και έβαλαν τις βάσεις για τη φετινή διοργάνωση του ‘Energy Duathlon Karpenissi’ που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιουλίου 2017, ημέρα Κυριακή.

Η διοργάνωση, στο βασικό της πλαίσιο, θα παραμείνει όπως πέρσι, αφού κρίθηκε απόλυτα πετυχημένη και πάνω σε αυτές τις βάσεις θα γίνει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση με στόχο έναν μεγάλο διεθνή αγώνα στο μέλλον -που είναι και το όραμα των διοργανωτών.

Παράλληλα η τεχνική επιτροπή του αγώνα μελετά κάποιες εναλλακτικές για τη διαδρομή του τρεξίματος η οποία πέρσι ήταν -κατά γενική ομολογία- αρκετή δύσκολη και απαιτητική, αν και χαρακτηριστική του ορεινού ανάγλυφου του Καρπενησίου. Έτσι, μόνο απίθανη δεν θεωρείται μια τροποποίηση της περυσινής διαδρομής στο τρέξιμο, στην οποία οι δρομείς είχαν εκκινήσει από την πλατεία και είχαν κινηθεί αμέσως βόρεια (μέσω των Δικαστηρίων) στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής. Φέτος μελετάται η ανάβαση να γίνει πιο ήπια και κλιμακωτή, μέσω εναλλακτικών οδών.

Πρόθεση των διοργανωτών άλλωστε είναι, ο αγώνας Διάθλου να είναι μια διοργάνωση όπου θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, από κάποιον που θέλει απλά να τρέξει λίγα χιλιόμετρα μέχρι τους πολύ έμπειρους αθλητές του διάθλου.

Η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα και το άνοιγμα των εγγραφών αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Μάϊου, αφού οριστικοποιηθούν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Για τον λόγο αυτό στο Καρπενήσι θα βρεθεί σύντομα και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, πρωταθλητής και ιθύνων νους της διοργάνωσης.