Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ξεκινούν τα έργα για το μουσείο Παύλου Μπακογιάννη, στη Βελωτά. Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, τι θα κατασκευαστεί

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πατρικού σπιτιού του Παύλου Μπακογιάννη σε μουσείο. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ καθώς η ολοκληρωμένη μελέτη που υπέβαλε ο δήμος Καρπενησίου εγκρίθηκε από το περιφερειακό πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2020.

souliotis-mpakogiannis-erga1

“Κατά την εγκατάσταση του εργολάβου, ο δήμαρχος με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου συζήτησαν με την ομάδα μηχανικών της αναδόχου της εταιρείας, αντάλλαξαν προβληματισμούς και έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την ομαλή εκτέλεση του έργου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Το έργο μελετήθηκε από τη Τεχνική Υπηρεσία του δήμου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σήμερα με την εγκατάσταση της κατασκευάστριας εταιρείας μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.

Στη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν η απαίτηση του δήμου από τον εργολάβο για υψηλή ποιότητα κατασκευής και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Τι ακριβώς θα γίνει, εξηγεί ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης σε παλιότερες δηλώσεις του στα «Ευρυτανικά Νέα»:

"Σε ό,τι αφορά στο έργο της Βελωτάς, πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα Κέντρο Δημοκρατίας και Εθνικής Συμφιλίωσης, αναπαλαιώνοντας το σπίτι που δώρισε η οικογένεια Μπακογιάννη στον δήμο Καρπενησίου, δημιουργώντας έτσι μια κοιτίδα δημοκρατίας στο χωριό και το σπίτι του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία ενός αμφιθεάτρου στα πρότυπα της αρχαίας αγοράς, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται μαθητές και να συζητούν δημοκρατικά για διάφορα θέματα. Επίσης, η κύρια οικία του Παύλου Μπακογιάννη θα παραμείνει ως έχει και θα δημιουργηθούν δύο χώροι που θα υπάρχουν εκθέματα δημοκρατίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και ένας τρίτος χώρος όπου θα μπορούν μαθητές και κοινό διαδραστικά να συζητούν".