Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Πρώτο στον κόσμο. Κορυφαίο όλων σε διεθνή διαγωνισμό αναδείχθηκε το βίντεο με drone από το Καρπενήσι

Στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η online ψηφοφορία στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού εναέριων βίντεο (drone) από την ιστοσελίδα travelwithdrone.com. Πρώτο και καλύτερο όλων αναδείχθηκε το βίντεο του σχεδιαστή Τάκη Γιαννέτου με πλάνα από το Καρπενήσι, τα χωριά του και τις ομορφιές τους.karpenisi drone2

Η ανοδική πορεία του εν λόγω βίντεο είχε διαφανεί ήδη εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και τα «Ευρυτανικά Νέα», που με την προβολή του συγκεκριμένου θέματος «εκτόξευσαν» τη δημοφιλία του και το ανέβασαν στην 1η θέση πολύ γρήγορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες οι 600 ψήφοι έγιναν… 1.100!

Το βίντεο του σχεδιαστή χειροποίητων κουστουμιών Τάκη Γιαννέτου βρέθηκε στην κορυφή συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους απ’ όλες τις συμμετοχές -που αρχικά ήταν 21, έγιναν 11 και οι φιναλίστ ήταν 7.

Μέσα σε δυόμισι λεπτά περίπου, το βίντεο αποτυπώνει χαρακτηριστικές εικόνες ευρυτανικής, άγριας και παρθένας ομορφιάς: μεταξύ άλλων υπάρχουν πλάνα από το Καρπενήσι και τη γύρω περιοχή, τον Προυσό, το Μοναστήρι του, την εντυπωσιακή θέση «Κλειδί» στην ίδια διαδρομή, τα Φιδάκια και τη Λίμνη Κρεμαστών, το γραφικό Μεγάλο Χωριό κ.α.

Ο δημιουργός του βίντεο, Τάκης Γιαννέτος, δεν είναι Ευρυτάνας (κατάγεται από την Καλαμάτα και ζει στην Αθήνα), ωστόσο «μαγεύτηκε» από τα τοπία που αντίκρισε σε επίσκεψή του στο Καρπενήσι και τη γύρω περιοχή, παίρνοντας την απόφαση να φτιάξει και ένα σχετικό βίντεο με πλάνα από ψηλά. Κατέθεσε συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, προβάλλοντας, έτσι, την Ευρυτανία σε χιλιάδες ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.