Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Δημοτικός Κινηματογράφος | Έρχεται «Το τελευταίο σημείωμα». Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4/2 η προβολή της νέας ταινίας του Π. Βούλγαρη

Από την περασμένη εβδομάδα, με μια ταινία κινουμένων σχεδίων («Φερδινάνδος»), άρχισαν ξανά οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Ακόμα 17 ταινίες αναμένονται τους επόμενους μήνες.teleutaio-simeioma-movie1

Η συνέχεια είναι λίαν ενδιαφέρουσα για το σινεφίλ κοινό της πόλης, καθώς το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα έναρξης: 20.00), θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Το τελευταίο σημείωμα» (2017, 117 λεπτά), του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Το φιλμ αφορά κυρίως την ιστορία του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Κρητικού αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που δούλεψε ως διερμηνέας των Γερμανών στη φυλακή του Χαϊδαρίου κατά τη διάρκεια της κατοχής, επεκτείνεται, όμως, και σε όλους εκείνους που έζησαν, έδρασαν και στιγμάτισαν με το αίμα τους εκείνη την περίοδο, δημιουργώντας αθροιστικά ένα κοινωνικό ψηφιδωτό γεμάτο ιστορικές λεπτομέρειες και ανθρώπινες δυνατές στιγμές.

Αποκορύφωμα αποτελεί η εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την Πρωτομαγιά του ‘44 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της Αντίστασης.

Η γενική είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, 4 ευρώ πληρώνουν άνεργοι-μαθητές-φοιτητές, ενώ δωρεάν είσοδος προβλέπεται για μέλη συλλόγων ΑμεΑ.