Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Τι γυρεύουν 700 παιδιά στο Βελούχι; Πρωτοποριακό πρόγραμμα με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια (έντυπη έκδοση)

Την ευκαιρία να χαρούν το χιόνι και το βουνό έχουν τις τελευταίες ημέρες μαθητές δημοτικών σχολείων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Χιονονιφάδα 2018" στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και του ΕΟΣ Καρπενησίου.xiononifada-paidia-belouchi2

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησιού. Μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χάρηκαν το χιόνι στο Βελούχι υπό την  επίβλεψη των δασκάλων και των εκπαιδευτών, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, κάποιες δράσεις αναβλήθηκαν και μεταφέρθηκαν για την επόμενη εβδομάδα.

«Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων για την επαφή των παιδιών μας με τη φύση και το βουνό. Η Περιφέρεια μαζί με τους ορειβατικούς συλλόγους Καρπενησίου και Αμφίκλειας ανεβάζουν πάνω από 1.500 παιδιά για να χαρούν το χιόνι και την αξία της φύσης στο Βελούχι και τον Παρνασσό. Πάμε για τη "διεκδίκηση της χιονονιφάδας", τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης, που βρέθηκε στις 5/2 στο Βελούχι.

xiononifada-paidia-velouchi1

700 μαθητές στο Καρπενήσι

Η προτροπή της επαφής των παιδιών με το χιόνι, σαν μια ακόμη εκδρομή, είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), με τίτλο «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας», σε πέντε χιονοδρομικά κέντρα της χώρας: Στον Παρνασσό, στο Βελούχι, με οργανωτές τον ΕΟΣ Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδος, και ακόμη στα Καλάβρυτα, το Ανήλιο Μετσόβου και στη Βίγλα, με διοργανωτές τοπικούς παράγοντες. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, η συνδρομή και αγαστή συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου Α.Ε και του ΕΚΑΒ Καρπενησίου για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του προγράμματος επί καθημερινής βάσης.

xiononifada-paidia-velouchi3

Συνολικά περίπου 700 παιδιά, από είκοσι Δημοτικά Σχολεία Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου (Βελούχι) και θα έρθουν για πρώτη σε επαφή με τα αθλήματα της χιονοδρομίας, με τη βοήθεια έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών και δασκάλων, μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα εκμάθησης της Ε.Ο.Χ.Α. Ενδεικτικά, στο βουνό θα ανέβουν (ή έχουν ήδη ανέβει) μαθητές/τριες από όλα τα Δ.Σ του Καρπενησίου, όπως επίσης και από τη Γρανίτσα, τη Φραγκίστα, το Κερασοχώρι κ.α, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, δημοτικά σχολεία της Λαμίας (3ο, 4ο, 8ο 9ο ), και της Δυτικής Φθιώτιδας.