Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Απόκριες στο Καρπενήσι! Στις 17.00 το κάψιμο του Καρνάβαλου, για να ακολουθήσει πάρτι μασκέ στη Ζηνοπούλου μέχρι αργά

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Χωρίς παρέλαση αρμάτων αλλά με υπαίθριο πάρτι στη Ζηνοπούλου θα γιορταστούν οι Απόκριες. Γύρω στις 17.00, ο δήμαρχος Καρπενησίου θα ανάψει τη φωτιά και θα κάψει τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο μέσον της πλατείας, ενώ η ΑΛΑΚ θα προσφέρει δωρεάν ψητά λουκάνικα.

Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτι μασκέ στη Ζηνοπούλου «με ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς που θα απογειώσουν τη διασκέδασή μας και τους επιχειρηματίες να μας μεταφέρουν το άρωμα των Αποκρεών ντυμένοι με τις πιο ευφάνταστες στολές», σημειώνεται σχετικά.

karnavalos-kapsimo-arxeio1

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Ένα παραδοσιακό σαρακοστιανό γλέντι με τη Στέλλα Κονιτοπούλου περιμένει όσους βρεθούν στην κεντρική πλατεία από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά. Στο κοινό θα προσφέρονται, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα και κρασί, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα παρουσιάσει αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς από τα παιδικά και εφηβικά τμήματά του και νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου, με τη συνοδεία της νησιώτικης ορχήστρας. Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία» θα παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Νωρίτερα, στις 10.00, στο χωριό Άγιος Νικόλαος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» θα στήσει σαρακοστιανό παραδοσιακό γλέντι προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα.

kathara-deutera-plateia-xoroi1