Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου συμμετέχει σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Μελοποίησε παραδοσιακό ευρυτανικό παραμύθι

Στο 5ο Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Μαθητικού Ραδιοφώνου, που θα γίνει φέτος στα Τρίκαλα (15-17/3), θα συμμετάσχει η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου «Ευρύφωνο». Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

xorodia-1o-gymnasio-floga

Η Χορωδία, με υπεύθυνο τον μουσικοδιδάσκαλο Αναστάσιο Ηλιόπουλο, στέλνει φέτος ένα παραδοσιακό ευρυτανικό παραμύθι, τη "Χρυσοφεγγαρούλα", που προέρχεται από τη συλλογή του κ. Γιώργου Αθανασιά.

Η χορωδία δραματοποίησε, μελοποίησε και εν τέλει τραγούδησε το παραμύθι, το οποίο συμμετέχει σε διαγωνισμό τραγουδιού, μαζί με ακόμα 64 συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η γνώμη του κοινού μετράει για το Βραβείο Ακροατών και έτσι, όσοι επιθυμούν, μπορούν δώσουν την ψήφο τους μέσα από την ιστοσελίδα http://europeanschoolradio.eu/5fest/vote/ πατώντας στην κατηγορία «Τραγούδι»*. Το τραγούδι του 1ο Γυμνασίου βρίσκεται στον αριθμό 65 (τελευταίο στη λίστα).

Για το παραμύθι διαβάζουμε σχετικά: «Η Χρυσοφεγγαρούλα μισείται από τις αδερφές της, η αγάπη της όμως για το μικρό παιδί της και τον άντρα της βασιλιά ξεπερνάει τον θάνατο και την οδηγεί και πάλι κοντά σε αυτούς. Στο τέλος συγχωρεί αυτήν που την έβλαψε και όλοι μαζί ζούνε καλά κι εμείς... καλύτερα!».


*Όπως εξηγεί ο κ. Ηλιόπουλος: στην αρχή της σελίδας οι διαχειριστές έχουν βάλει ένα σύστημα "CAPTCHA" για να πιστοποιηθεί ότι ο χρήστης δεν είναι κάποιο ρομπότ. Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε τις οδηγίες (συνήθως είναι κάτι απλό, όπως από έξι εικόνες να διαλέξετε αυτήν που εικονίζει ένα κατάστημα π.χ. ή κάτι ανάλογο). Μετά μπορείτε να ψηφίσετε χωρίς πρόβλημα.

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε θα πρέπει να ακούσετε τουλάχιστον τα 2/3 της διάρκειάς του τραγουδιού