Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Σημαντική επιτυχία του τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου - Εξιχνιάσθηκαν 20 κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά στο Καρπενήσι - 4 ανήλικοι οι φερόμενοι δράστες (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, κυρίως από οικίες και καταστήματα της πόλης του Καρπενησίου Ευρυτανίας- Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος (4) ατόμων εκ των οποίων οι (3) ανήλικοι.

klopanil4

Επιβεβαιώθηκαν οι αποκλειστικές πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων της Τετάρτης 28/2/2018, σχετικά με την παραβατική δράση τεσσάρων νεαρών στο Καρπενήσι που είχαν αναστατώσει την τοπική κοινωνία σχεδόν ολόκληρο το 2017, φερόμενοι να πραγματοποιούν συνολικά 20 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και μαγαζιά της πόλης όπως επίσης και μία απόπειρα κλοπής.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, αξιοποιώντας και κατάλληλες πληροφορίες σύμφωνα με τον Διοικητή του Τμήματος κύριο Γιώργο Φύκα, κατάφερε να εξιχνιάσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις μετά από εντατικές έρευνες 4 μηνών και να βρεθεί μέρος των κλοπιμαίων τα οποία παραδόθηκαν στα θύματα, οι οποίοι μάλιστα εξέδωσαν κοινή ευχαριστήρια επιστολή προς το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, η οποία δημοσιεύεται στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Χθες Πέμπτη 1/3/2018 η αστυνομία εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, καθώς και οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, όπως επίσης και (2) μοτοποδήλατα που είχαν αγορασθεί με χρήματα, προερχόμενα από την παραβατική τους δραστηριότητα.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, στο πλαίσιο ενδελεχούς και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν κυρίως από οικίες και καταστήματα της πόλης του Καρπενησίου Ευρυτανίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων, ηλικίας 18,17,16 και 15 ετών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως και 14-11-2017, οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε:
• (8) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από σπίτια,
• (8) κλοπές από καταστήματα (κρεοπωλεία, καφενείο, περίπτερο κ.λ.π.),
• (2) κλοπές από σχολικό συγκρότημα, καθώς και
• (2) κλοπές από παρεκκλήσι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.525) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, όπως επίσης δύο (2) μοτοποδήλατα και δύο (2) κράνη δικυκλιστή, τα οποία είχαν αγορασθεί με χρήματα, προερχόμενα από την παραβατική τους δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι, είχαν συλληφθεί την 20-11-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, καθώς τότε είχαν εξιχνιασθεί τρεις από τις προαναφερόμενες κλοπές, ενώ είχαν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα κοσμήματα.

Επιπλέον είχαν συλληφθεί και οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας."


klopanil3


kloanil1


klopanil2