Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) Η βασιλόπιτα των εμπόρων. Σε κλίμα σύμπνοιας αλλά και προβληματισμού η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου. Έμποροι και καταστηματάρχες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό «παρών», στέλνοντας το μήνυμα πως ο κλάδος πορεύεται ενωμένος και αδιαίρετος στις δύσκολες εποχές που διανύει, έχοντας να αντιμετωπίσει τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αυξημένα φορολογικά βάρη και ολοένα νέες προκλήσεις.

basilopita-emporikos-sillogos2

Η ετήσια εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα. Τις δύο πίτες ευλόγησε και έκοψε ο π. Ευάγγελος Πλατής, για να ακολουθήσει χαιρετισμός από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δύσκολη συγκυρία - Κάλεσμα σε κοινή προσπάθεια

Η πρόεδρος, αφού ευχήθηκε στους συναδέλφους εμπόρους «καλές δουλειές», σημείωσε πως «η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη χώρα, έχει πλήξει καίρια τον τομέα του εμπορίου και των επιχειρήσεων -και κυρίως του λιανικού εμπορίου, στο οποίο σχεδόν όλοι δραστηριοποιούμαστε».

Η κα Παπαδοπούλου στάθηκε στη μεγάλη πτώση τζίρου που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα τα τελευταία χρόνια, «που είναι αποτέλεσμα», όπως τόνισε, «της μικρής ή ελάχιστης αγοραστικής δύναμης που έχουμε όλοι μας ως καταναλωτές».

«Η τοπική αγορά συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα», επεσήμανε, «…κάνοντας όλους εμάς, τους ανθρώπους του εμπορίου, να φτάσουμε στα όρια μας και με υπερπροσπάθεια να κρατάμε τα καταστήματά μας ανοικτά. Για όλους εμάς, η εργασία και τα καταστήματά μας είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσης, τόσο δικό μας όσο και των οικογενειών μας, όπως επίσης και των λιγοστών εργαζομένων στα καταστήματα».

basilopita-emporikos-sillogos3

Όπως είπε, η ανάγκη να παραμείνουν ανοικτές οι υφιστάμενες εμπορικές επιχειρήσεις του Καρπενησίου είναι «επιτακτική», καλώντας, έτσι, τους εμπόρους να αναλάβουν προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της τοπικής αγοράς «δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρο στους καταναλωτές, ντόπιους και επισκέπτες, να προτιμούν και να ψωνίζουν στα καταστήματα της πόλης μας».

Λόγο έκανε, επίσης, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των τοπικών επιχειρήσεων, κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια», ανέφερε, «θέλουμε και τη στήριξη των τοπικών αρχών, οι οποίες απόψε (σ.σ 26/2) δυστυχώς απουσιάζουν παντελώς». «Οι συγκυρίες δεν ευνοούν, όμως μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί λίγο παραπάνω», κατέληξε.

Τα φλουριά από τις βασιλόπιτες χάρισαν στους δύο τυχερούς από μία δωροκάρτα των πενήντα ευρώ σε τοπικά καταστήματα.

basilopita-emporikos-sillogos1