Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Στη Χρύσω Ευρυτανίας κηδεύτηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (13/4), ο Καπετάν Ερμής. Στην Αθήνα έγινε η εξόδιος ακολουθία - ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στον τόπο όπου γεννήθηκε (το μακρινό 1918), μεγάλωσε και αγάπησε, στη Χρύσω Ευρυτανίας, κηδεύτηκε ο Βασίλης Πριόβολος, ο «Καπετάν Ερμής» της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, την περασμένη Τρίτη 10 Απριλίου 2018.

Η κηδεία του τελέστηκε λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του χωριού. 

Στη Χρύσω βρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας (κατάγεται από την Χρύσω) Ηλίας Καρανίκας, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο αντιδήμαρχος Κώστας Τάκης οι πρώην δήμαρχοι: Γιάννης Σταμάτης (Δομνίστας), Γιάννης Ίβρος (Ποταμιάς), Ευάγγελος Κατσιφός (πρώην Αγράφων), εκ μέρους του δήμου Καρπενησίου και του δημάρχου κ. Ν. Σουλιώτη, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Βονόρτας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ. Χρήστος Οικονόμου, τα παιδιά και η γυναίκα του, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος.

Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, ενώ στεφάνι είχε καταθέσει και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης στην εξόδιο ακολουθία που έγινε την Πέμπτη στα Πατήσια.

Χθες στην Αθήνα

Είχε προηγηθεί, η τέλεση εξόδιου ακολουθίας, την Πέμπτη 12 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια, στην Αθήνα.

Εκεί, βρέθηκε η οικογένειά του, συγγενείς, Χρυσιώτες και Ευρυτάνες (ο π. βουλευτής Ηλίας Καρανίκας, η ιατρός Όλγα Οικονόμουεκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.), ο αειθαλής Μανόλης Γλέζος που απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, πρώην υπουργοί - στελέχη του κινήματος (Γείτονας, Λαλιώτης, Κακλαμάνης κ.α.).

1

2

3

5

4