Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τα λιγότερα (ξανά) η Ευρυτανία... Μόλις 147.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας. Πόσα θα λάβουν Καρπενήσι και Άγραφα

ydrofora-dimou-karpenisiou1

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 147.000 ευρώ στους δύο δήμους της Ευρυτανίας, (ποσοστό 1,16% και πάλι αμελητέο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα που κατανεμήθηκαν 17 εκατ. ευρώ), από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των δήμων, για τη χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας για το έτος 2018.

Τα κονδύλια αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δήμους, για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού δρόμων και βλάστησης για λόγους αντιπυρικής προστασίας, καθώς και για συντήρησης και βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου ενώ καλύπτονται δαπάνες για εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας θα εισπράξουν, ο μεν δήμος Αγράφων 61.000 ευρώ, ο δε δήμος Καρπενησίου 86.000 ευρώ. Φυσικά η Ευρυτανία, που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δάση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο ελατοδάσος της Χώρας στη Φουρνά, λαμβάνει ελάχιστα “ψίχουλα” θα λέγαμε για την προστασία του δασικού της θησαυρού.