Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ένα βήμα για τον Παραμεγδόβιο, αλλά απομένουν πολλά ακόμα… Χρηματοδότηση 1,25 εκατ. ευρώ για την μελέτη στην Καρδίτσα

paramegdovios-potami1

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση μελέτης του δρόμου Καρδίτσα - Καρπενήσι, μήκους 8 χιλιομέτρων εντός των ορίων του νομού Καρδίτσας. Πρόκειται για το ένα από τα δύο τμήματα που παραμένει ακόμη χωματόδρομος, το άλλο τμήμα είναι εκείνο που αφορά την Ευρυτανία, μήκους 10 χιλιομέτρων από Μαυρομάτα μέχρι τα όρια του νομού Ευρυτανίας και η κατασκευή της γέφυρας στη θέση Μέγδοβα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της μελέτης του οδικού τμήματος από Καρδίτσα μέχρι τα όρια νομού με την Ευρυτανία, τμήμα του Παραμεγδόβιου οδικού άξονα, μήκους 8 χιλιομέτρων εντός νομού Καρδίτσας, με προϋπολογισμό της μελέτης στα 1.250.000 ευρώ.

Είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση κατασκευής του Παραμεγδόβιου άξονα, που ξεκινά από τη Θεσσαλία, διέρχεται από την Ευρυτανία και καταλήγει στην Αιτωλοακαρνανία, συνδέοντας την Καρδίτσα, το Καρπενήσι και το Αγρίνιο, ένας οδικός άξονας που "συζητείται" τα τελευταία.. 150 (!) χρόνια.

Η έγκριση της δαπάνης αφορά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή του έργου Επ. Ο. Καρδίτσας - Καρπενησίου, μήκους αρτηρίας περίπου 8 χιλιομέτρων για τη διασύνδεση των ορεινών τμημάτων των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στα πλαίσια της μελέτης αυτής θα εκπονηθούν σε πρώτο στάδιο οι απαραίτητες υποστηρικτές μελέτες (Γεωτεχνικές έρευνες κλπ.) ώστε να είναι εφικτή η εκπόνηση της μελέτης οδοποιίας σε οριστικό στάδιο και να καταστεί τελικά η μελέτη ολοκληρωμένη και πλήρης.

Το επόμενο βήμα είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του δρόμου, είτε από Ευρωπαϊκά κονδύλια είτε από δαπάνες των δημοσίων επενδύσεων της χώρας.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στην έντυπη έκδοση)