Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αναστολή λειτουργίας για τρία σχολεία στην Ευρυτανία. Κλειστό την επόμενη χρονιά το Δημοτικό Σχολείου Μεγ. Χωριού

Συνολικά 22 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εννέα (9) δημοτικά και δεκατρία (13) νηπιαγωγεία προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξαιτίας της έλλειψης μαθητών. Στην Ευρυτανία αναστέλλουν τη λειτουργία τους για φέτος δύο (2) δημοτικά και (1) νηπιαγωγείο.dimotiko-meg-xorio1

«Αναστολή Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων για το Σχ. Έτος 2018-2019» έχει τίτλο η απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 22 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, τα οποία, λόγω έλλειψης μαθητών, θα διακόψουν προσωρινά (;) τη λειτουργία τους από την προσεχή κιόλας σχολική χρονιά.

Στην Ευρυτανία

Στον πίνακα συγκαταλέγεται και ο νομός Ευρυτανίας: τρεις (3) σχολικές μονάδες, δύο Δημοτικά και ένα Νηπιαγωγείο, αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Χωριού, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου και το Νηπιαγωγείο Αγ. Γεωργίου.

Από αυτά, κατά την περυσινή σχολική χρονιά (2017-18), λειτούργησε κανονικά μονάχα το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Χωριού, με τέσσερις (4) μαθητές.

Από την επόμενη χρονιά, τα παιδιά θα φοιτούν (με μετεγγραφή) σε Δ.Σ της πόλης του Καρπενησίου.

Αντίθετα, το 2017-18, κανείς μαθητής δεν φοίτησε ούτε στο Δημοτικό ούτε στο Νηπιαγωγείο του Αγ. Γεωργίου.