Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Έπεσαν σε γκρεμό 120 μέτρων και σώθηκαν! Καρέ - καρέ η επιχείρηση για τη μεταφορά τους στο ασθενοφόρο

(UPDATE) Τροχαίο με δύο άτομα, ένα αντρόγυνο από τον Τόρνο Ευρυτανίας, συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (30/7), κοντά στο Δερματόρεμα, λίγο χιλιόμετρα πριν το Μοναστήρι του Προυσού.

ΙΧ αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- και έπεσε σε γκρεμό 120 μέτρων (!) περίπου. Για τον απεγκλωβισμό και μεταφορά των δύο ατόμων, του 73χρονου οδηγού και της 70χρονης συνοδηγού, στήθηκε 2ωρη επιχείρηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή μέλους της ομάδας δράσης του ΕΔΣΕ και απλών πολιτών.3

Τα άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, έχοντας μονάχα υποστεί ελαφρά επιφανειακά τραύματα και εκδορές από την πτώση δεκάδων μέτρων στον γκρεμό.

Το αυτοκίνητο δεν «τούμπαρε» κατά την πτώση, στοιχείο που πιθανόν αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του περιστατικού. Η γυναίκα συνοδηγός ενημέρωσε συγγενή της μέσω κινητού για το τροχαίο και γρήγορα κινητοποιήθηκαν η Αστυνομία, η Π.Υ Καρπενησίου και το ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση για τη μεταφορά τους ήταν εξαιρετικά δυσχερής λόγω του ανάγλυφου και της απότομης κλίσης του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ της Τετάρτης 1 Αυγούστου 2018

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

(ΦΩΤΟ. Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας)

4

5

5

Το σημείο στο οποίο το ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και έφθασε έως το... ποτάμι, σε γκρεμό δεκάδων μέτρων

5

5

5

5

5

5

5