Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

Διήμερο εκδηλώσεων 4-5 Αυγούστου στο Θεραπευτήριο, στη μνήμη του Ευγενίου Αιτωλού - Απονομή βραβείων σε μαθητές από το «Βελούχι»

Διήμερο θρησκευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων προγραμματίζει το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας για το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, προς τιμήν του προστάτη του, Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού.girokomeio123

Μεταξύ άλλων, θα γίνει απονομή βραβείων σε μαθητές Λυκείων της Ευρυτανίας από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 4/8, στις 19.00 το απόγευμα, στον Ναό του πρώην γηροκομείου θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 5/8, στις 7.00 το πρωί, στον Ι.Ν του ΘΠΧ θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του κ. Γεωργίου, ενώ θα τελεστεί και μνημόσυνο για τους αποθανόντες φιλοξενούμενους στο Θεραπευτήριο.

Αργότερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα του ΘΠΧ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη απονομή βραβείων σε μαθητές Λυκείων της Ευρυτανίας, από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».

Επίσης θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική και πολιτιστική αποστολή Νέων Ευρυτάνων στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αδελφοποίησης Καρπενησίου-Asheville, North Carolina. Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με τη χορωδία Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων Ι.Ν Ευρυτάνων Αγίων, που θα ψάλει βυζαντινούς ύμνους και θα τραγουδήσει δημοτικά τραγούδια.