Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση υπεύθυνη για την οικονομική καθήλωση της χώρας
Στην τουρκική Εθνοσυνέλευση στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η καταβολή της ενίσχυσης στους μικροκαλλιεργητές αγρότες
Αλβανία: Στα ερείπια που άφησε ο σεισμός, σταμάτησε ο χρόνος - Και οι ζωές των ανθρώπων
Κοινωνικό μέρισμα: Τα 14 SOS σημεία που πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τα 700 ευρώ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω του «6ου Santa Run Athens»
Συντάξεις Ιανουαρίου 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
Πυρκαγιά σε κτήριο στην Ερμού αναστάτωσε το κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα
Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης: Η Ελλάδα μπλεγμένη σε ένα πρόβλημα χωρίς ορατή λύση

44 χρόνια ΝΔ. Αυγενάκης: "44 χρόνια μετά η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Συμβολίζει το παρελθόν μας, φωτίζει το παρόν και το μέλλον μας"

Γενέθλια για τη Νέα Δημοκρατία αύριο Πέμπτη 4/10/2018, που συμπληρώνει 44 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη. Το μήνυμα που θα σταλεί από την εκδήλωση είναι αυτό της συσπείρωσης, του ανοίγματος σε ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και της μετάβασης στη νέα εποχή μέσα από την ιστορική συνέχεια και τις διαχρονικές ιδέες.

Συμβολικά όλα αυτά θα εκφραστούν μέσα από την αλλαγή του συμβόλου του κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το νέο σύμβολο του κόμματος και το πώς θα αποτυπωθεί γραφιστικά θα είναι η έκπληξη της εκδήλωσης με τα στοιχήματα να μπαίνουν για το εάν θα επανέλθει ο πυρσός ή όχι.

Σε μήνυμά του ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων αναφέρει: "44 χρόνια μετά η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Συμβολίζει το παρελθόν μας, φωτίζει το παρόν και το μέλλον μας". Συνεπώς μήπως επανέρχεται ο πυρσός στο σήμα της Νέας Δημοκρατίας;

 

Mitsotakis L.Avgenakis_1

Ανανέωση και σύνθεση, σεβασμός στην ιστορία και άνοιγμα στη νέα γενιά. Εικόνες με μεγάλες αντιθέσεις που περνούν ισχυρούς συμβολισμούς και βαθιά μηνύματα. Η Ν.Δ. εμφανώς αλλαγμένη και ανανεωμένη, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ουσία, ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των 44 χρόνων από την ίδρυσή της οδεύοντας προς τις εκλογές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα από το Βελλίδειο με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» και μάλιστα έκανε σαφή ανοίγματα σε άλλους χώρους. Αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και εμπράκτως αλλά και με κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα. Πάντως, στη μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση της Ν.Δ. έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές και οι τάσεις του κόμματος – πρώην και επόμενες. 

Δίπλα στους νεότερους  του Μητρώου, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, θα εμφανιστούν πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του Κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, παλιά και ιστορικά στελέχη – όπως στελέχη του Συνδέσμου ’74, στελέχη όπως ο Αντώνης Σγαρδέλης και ο Διονύσης Μπεχράκης, στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και πρόσωπα όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, πρώην Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, παλιά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και πρώην Γραμματείς της, στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Η λίστα των προσκεκλημένων είναι ενδεικτική και των προθέσεων αλλά και των μηνυμάτων που επιδιώκει να εκπέμψει, μέσω μιας εκδήλωσης 700 και άνω προσκεκλημένων, η ηγεσία της ΝΔ. Την ίδια ώρα επίσημη πρώτη θα κάνουν 140 μέλη του μητρώου της ΝΔ, της δεξαμενής στελεχών από την κοινωνία που εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς κάποιοι απ’ αυτούς θα είναι και υποψήφιοι βουλευτές, κατ’ επιλογήν του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. 

Το πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνεται για την 44η επέτειο της ΝΔ σηματοδοτεί την πορεία της ΝΔ και τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Πατάταξης σε μια αρμονική συνέχεια. Ένα μήνυμα σύνθεσης και ανανέωσης, ένα μήνυμα συσπείρωσης και πανστρατιάς στον δρόμο προς τις εκλογές. Και, βέβαια, εμφανίζοντας τα στελέχη του μητρώου στελεχών στην πλέον επίσημη κομματική εκδήλωση, να δείξει ότι η διεύρυνση γίνεται πράξη τόσο σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού όσο και σε επίπεδο λίστας, και ότι όσο ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, τόσο συχνότερα θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις νέα πρόσωπα που έχει επιλέξει να συμπεριλάβει στις λίστες ή να αξιοποιήσει με άλλους τρόπους. 

Η 44η επέτειος της ΝΔ την Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη θα είναι μια μεγάλη γιορτή! Μια γιορτή, που προβάλλει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα, καθώς, η φετινή επέτειος θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 

Η φετινή επέτειος θα σημάνει την απαρχή των 4 μεγάλων εκλογικών μαχών σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωκοινοβούλιο και εθνικές εκλογές. 

Avgenakis 1

ΔΗΛΩΣΗ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

«44 χρόνια μετά η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Συμβολίζει το παρελθόν μας, φωτίζει το παρόν και το μέλλον μας. Έχοντας στέρεες βάσεις στο παρελθόν, εντείνουμε τη δυναμική μας παρουσία στο παρόν και είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε δύναμη συνέπειας, αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.  Δύναμη που υπηρέτησε τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Συνοχή, το Κράτος Δικαίου, την Ελευθερία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο, την Ευημερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την ισχυρή Ελλάδα στο εξωτερικό. 

Αυτή́ υπήρξε η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή́! Μια παρακαταθήκη δημοκρατίας, που αποτελεί́ από́ τότε και καθορίζει διαχρονικά́ το ρόλο της παράταξης που ίδρυσε εκείνος: της Νέας Δημοκρατίας!

Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ο αγώνας μας για ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει. 

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της και ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Αλλά πάνω απ’ όλα, η Νέα Δημοκρατία ενώνει!»