Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

ev media-logo

Για τον καρκίνο του μαστού. Ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο (20/10) στο Καρπενήσι, από τον «Αγώνα Ζωής»

karkinos-mastou-oktovrios1

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη, όμως, την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

 

Με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ο Σύλλογος «Αγώνας Ζωής» διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα το προσεχές Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Θα μιλήσουν οι: Κων/νος Δημητρακάκης -γυναικολόγος - χειρουργός μαστού, αν. καθηγ. Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Οκτώβριος, μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Είναι επιδημία; Πως μπορούμε να φυλαχθούμε», Dr Μαρία Καπαρέλου -MD, MSc, PhD, ειδικ. ιατρός Παθολογικής Ογκολογικής στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», με θέμα: «Ογκολογική προσέγγιση στον πρώιμο καρκίνο του μαστού», Οικονόμου Γ. Θωμαΐς -MD, PhD, FEBOPRAS, πλαστικός χειρουργός, με θέμα: «Πλαστική χειρουργική αποκατάσταση σε καρκίνο μαστού», καθώς και η Ευαγγελία Τάσιου, BSc, διαιτολόγος-διατροφολόγος με θέμα: «Διατροφικές συστάσεις για πρόληψη του καρκίνου».