Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (17-18/11) έγινε η έναρξη των μαθημάτων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ Καρπενησίου, με τίτλο «Οικολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος».tei-dasoponia-kthrio1-0

Πρόκειται για ΠΜΣ υψηλού επιπέδου, που θα δώσει πολλές επαγγελματικές επιλογές στους αποφοίτους του, με μεγάλο εύρος απασχόλησης είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, το Τμήμα Δασοπονίας, μετά την απορρόφησή του από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αναβαθμίζεται περαιτέρω, παρέχοντας νέες δυνατότητες απόκτησης προσόντων και γνώσεων.

Η χρονική διάρκεια σπουδών για την απονομή πτυχίου είναι ενάμιση (1,5) ακαδημαϊκά έτη (κύκλος σπουδών) και κατανέμεται σε τρία (3) εξάμηνα. Τα δίδακτρα ορίστηκαν σε 1.000 ευρώ/σπουδαστή ανά εξάμηνο σπουδών, σύνολο 3.000 για ολόκληρο το διάστημα παρακολούθησης του ΠΜΣ), ενώ φοιτητές που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες (εισοδηματικά κριτήρια, αρ. 35 του Ν. 4485/2017) δεν καταβάλουν δίδακτρα. Η πλειοψηφία των σπουδαστών είναι εργαζόμενοι, που ζουν εκτός νομού και ταξιδεύουν κάθε Σαββατοκύριακο για τα μαθήματα στο Καρπενήσι -ακόμα και από την Αθήνα.

Οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς πρόσφατα το Τμήμα προμηθεύτηκε νέους Η/Υ. Οι διδακτικές ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από καθηγητές του Τμήματος, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων διδασκόντων και έκτακτου  προσωπικού. Στο Α’ εξάμηνο τα μαθήματα θα έχουν κυρίως θεωρητικό χαρακτήρα, ενώ η πρακτική εφαρμογή της διαχείρισης περιβάλλοντος θα γίνει στο Β’ εξάμηνο.