Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Ο χειμώνας μπορεί να περιμένει. Βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας στην Ευρυτανία - Η πρόγνωση

Κατά διαστήματα ισχυρές ήταν οι βροχές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα (7/10) σχεδόν στο σύνολο του νομού Ευρυτανίας, ενώ η ψύχρα που επικράτησε το προηγούμενο διήμερο ανάγκασε πολλά νοικοκυριά να αρχίσουν τη χρήση θέρμανσης -με τζάκια και καλοριφέρ να ανάβουν για πρώτη φορά. Πάντως, ήδη ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ως τα μέσα του μήνα ο καιρός θα είναι ήπιος, με ευχάριστες θερμοκρασίες αλλά και πιθανές μπόρες μικρής διάρκειας.karpenisi-sunny-october19

Άποψη του Καρπενησίου, Τετάρτη 9/10/19

Πιο αναλυτικά, άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με τις μέγιστες να φθάνουν ως τους 22 βαθμούς. Σταδιακά, πάντως, θα αναπτυχθούν (και θα πυκνώσουν) οι νεφώσεις και τοπικά θα βρέξει.

Πιο πιθανή είναι η εκδήλωση φαινομένων (μπόρες) την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα διατηρηθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα -έως 20-21 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Με ήπιο, γενικά αίθριο καιρό και θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς, θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο (12-13/10) στην Ευρυτανία, ενώ με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει και η ερχόμενη εβδομάδα.