Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Δυναμική επανεμφάνιση του χειμώνα στην Ευρυτανία, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές -ακόμα και χιόνια

Κι από τέλη Μάρτη… χειμώνας! Το λίαν ανοιξιάτικο, ηλιόλουστο σκηνικό των τελευταίων ημερών στην Ευρυτανία θα διακοπεί μάλλον απότομα, καθώς επίκειται επιδείνωση του καιρού, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, μπόρες, ακόμα και χιονοπτώσεις.4-0

Ήδη, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, 26 Μαρτίου, καθώς κατά τόπους οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα βρέξει, ενώ πιθανή θεωρείται και η εκδήλωση καταιγίδας. Σε βαθμιαία πτώση η θερμοκρασία, θα προλάβει, ωστόσο, το μεσημέρι να φθάσει ως τους 12-13 βαθμούς.

Σκηνικό κακοκαιρίας με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά αναμένουμε την Τετάρτη 27 αλλά κυρίως την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Αρχικά, κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (27/3) και κυρίως προς το απόγευμα, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές ή/και καταιγίδες, πιθανόν αξιόλογης έντασης. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες (ΒΑ) και ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Μάλιστα, αργά το βράδυ - ξημερώματα προς Πέμπτη (28/3) η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τα φαινόμενα, θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να σημειώνονται χιονοπτώσεις, που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (28/3), με έμφαση στα πιο ανατολικά. Θεωρείται πιθανό να χιονίσει και σε κατοικημένες περιοχές και κάτω από τα 1000μ.

Αναλυτική πρόγνωση στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 27/3/2019