Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Με λιακάδα ξεκίνησε η ημέρα στην Ευρυτανία, όμως αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και θα χιονίσει στα ανατολικά

Μετά τις σύντομες χιονοπτώσεις της Τετάρτης (13/2) στα κεντρικά και ανατολικά του ν. Ευρυτανίας, ο καιρός παρουσίασε έκτοτε βελτίωση, ωστόσο η ψύχρα διατηρείται έντονη. Τους -4 βαθμούς άγγιξε το πρωί της Παρασκευής (15/2) η θερμοκρασία στην κοιλάδα της Ποταμιάς, ενώ υπό το μηδέν έπεσε και στην πόλη του Καρπενησίου. Η ημέρα ξεκίνησε με διαστήματα ηλιοφάνειας, αργότερα, ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα υποτροπή και θα χιονίσει στα ανατολικά.xioni-ligo-plateia-2

Πιο ειδικά, από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου και από τα ανατολικά ο καιρός θα «κλείσει» και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά βάση όχι ισχυρές. Στην Ευρυτανία τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τα ανατολικά του Βελουχιού (Ράχη Τυμφρηστού, Άγ. Νικόλαος, Κρίκελλο κ.ο.κ.), αναμένεται ωστόσο να χιονίσει και μέσα στην πόλη του Καρπενησίου. Χρονικά, περιμένουμε χιόνι το βράδυ και τα ξημερώματα προς Σάββατο (16/2).

Την ίδια ώρα οι βοριάδες (ΒΑ) θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, με τις ελάχιστες να πέφτουν στους -3 με -4 βαθμούς. Εξαιτίας δε των ανέμων, η πραγματική αίσθηση θα είναι ακόμα χαμηλότερα.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, αρχικά, νωρίς το πρωί, κάποιες χιονοπτώσεις θα επιμένουν στα ανατολικά, σταδιακά όμως θα εξασθενούν και μέσα στην ημέρα θα πρέπει να σταματήσουν. Το κρύο θα είναι ξανά αρκετά τσουχτερό, με τις μέγιστες θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν. Άνεμοι ΒΑ με σταδιακή εξασθένηση.

Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ενώ εξαιρετικές συνθήκες (λιακάδα και άνοδος θερμοκρασίας) αναμένεται να επικρατήσουν έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.