Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

Αισθητή η αλλαγή του καιρού στην Ευρυτανία, όπου η θερμοκρασία έπεσε κατά έξι βαθμούς σε ένα 24ωρο - Οι επόμενες ημέρες

Και ξαφνικά… φθινόπωρο. Η (αναμενόμενη) μεταβολή του καιρού άρχισε να γίνεται αισθητή και στην Ευρυτανία, ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (19/9). Το πρωί της Παρασκευής (20/9) η θερμοκρασία πρόλαβε να ανέβει ως τους 21 βαθμούς, ωστόσο από νωρίς το μεσημέρι οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια έχουν ρίξει τον υδράργυρο στα επίπεδα των 16-17 βαθμών.

Μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκε πτώση των τιμών του υδραργύρου κατά έξι βαθμούς, τοπικά ακόμα περισσότερο. Οι βροχές, πάντως, είναι λιγότερες από άλλες περιοχές και εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.karpenisi-fthinoporo-sinnefia

Πανοραμική άποψη της πόλης του Καρπενησίου, το απόγευμα της Παρασκευής (20/9), με τη θερμοκρασία στους 16c

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα διατηρηθεί φθινοπωρινός, με αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιθανότητα για ασθενή βροχή κατά τόπους. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς, με τους βοριάδες (ΒΑ) να επιτείνουν την αίσθηση της ψύχρας.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 20-21 βαθμούς τοπικά. Βροχές δεν αναμένουμε, αντιθέτως η ηλιοφάνεια φαίνεται να επιστρέφει στην Ευρυτανία. Ξανά ΒΑ οι άνεμοι.

Με σχετική καλοκαιρία θα αρχίσει η νέα εβδομάδα, ωστόσο η τάση δείχνει σύστημα βροχών από τα δυτικά, που πιθανόν θα μας «επισκεφθεί» από την Τρίτη (24/9).