Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Δωρεάν WiFi στο Καρπενήσι. Ο δήμος εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WiFi4EU» με 15.000 ευρώ - Τι προβλέπει η δράση

Τη δυνατότητα να εγκαταστήσει σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως το δημαρχείο, η βιβλιοθήκη, μουσεία, πάρκα, πλατείες κ.α., θα έχει από τις αρχές του νέου έτους ο Δήμος Καρπενησίου, καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα με τίτλο «WiFi4EU» που εκτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης ασύρματων δικτύων.karpenisi-free-wifi-EE-0

Τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες και συνολικά επιλέχθηκαν 2.800 δήμοι σε ολόκληρη την Ε.Ε και περί τους 120 στην Ελλάδα.

Το ποσό χρηματοδότησης είναι 15.000 ευρώ και θα λαμβάνεται μέσω δελτίου. Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 και να διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ.

Θα υπάρξουν τρεις επιπλέον προσκλήσεις για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι.

Η δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019. Συνολικά, περίπου 8.000 δήμοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς έως το 2020.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κα Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση:

«Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους.».