Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το Κτηματολόγιο άνοιξε για την Ευρυτανία. Γραφείο λειτουργεί στο Καρπενήσι, οι προθεσμίες για τις δηλώσεις ακίνητης περιουσίας

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην Ευρυτανία και σε άλλες έξι περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα. Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία. Το Κτηματολόγιο άνοιξε ήδη στο Καρπενήσι τα γραφεία του και λειτουργεί καθημερινά (ώρες γραφείου).ktimatologio-grafeio-karpenisi-0

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Καρπενήσι: Χαριλάου Τρικούπη 43, Τ.Κ. 36100. Τηλέφωνο: 2237023200. Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30


Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Ευρυτανία καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο Κτηματογράφησης στο Καρπενήσι ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές ξεκίνησε -όπως προαναφέρθηκε- τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και λήγει στις 18 Μαρτίου 2019 για τους κατοίκους στην Ελλάδα και στις 18 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, αλλιώς επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως "αγνώστου ιδιοκτήτη" και -εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες- θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για κάθε Ευρυτάνα ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (18-03-2019) για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ. Οι περιοχές που εφαρμόζεται το Κτηματολόγιο στον δήμο Αγράφων είναι όλες οι περιοχές του Δήμου χωρίς εξαίρεση. Το κτηματολόγιο  στα Άγραφα εφαρμόζεται για  πρώτη φορά.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ. Οι περιοχές που εφαρμόζεται το Κτηματολόγιο στον Δήμο Καρπενησίου είναι οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίας Βλαχέρνας, Αγίας Τριάδας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Χαράλαμπου, Αλεστίων, Άμπλιανης (Σταυροπηγίου)*, Ασπρόπυργου, Βελωτών, Βουτύρου, Βράχας, Δερματίου, Δομιανών, Δομνίστης, Εσωχωρίων, Καλεσμένου, Καρίτσης, Καρπενησίου, Καστανέας, Καταβόθρας, Κλειτσού, Κρίκελλου, Μεσοκώμης, Μικρού Χωριού, Μυρίκης, Νόστιμου, Παππαρουσίου, Παυλόπουλου, Πετραλώνων, Προδρόμου, Προυσού, Ροσκάς, Σαρκίνης, Σελλών, Στάβλων, Σταυροχωρίου, Στενώματος, Στεφανίου, Συγκρέλλου, Τόρνου, Φιδακίων, Φουρνάς, Χελιδόνος, Χόχλιας και Ψιανών.