Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + 20 ΦΩΤΟ) Λαός και κλήρος είπαν το ύστατο χαίρε στον μακαριστό π. Μητροπολίτη Νικόλαο - Ρεπορτάζ από την εξόδιο ακολουθία & την ταφή

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπενησίου τελέστηκε, το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρ. Μητροπολίτη Νικολάου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. 1-0

Η τελετή έγινε παρουσία Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα και πλήθος Ιερέων της Μητρόπολης Καρπενησίου. Παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες: Φθιώτιδας, Νέας Σμύρνης, Αιτωλίας, Θηβών, Κοζάνης και Θεσσαλιώτιδος, καθώς φυσικά και ο νυν Μητροπολίτης Καρπενησίου, διάδοχος του εκλιπόντος, κ. Γεώργιος.

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού: ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησιού κ. Νίκος Σουλιώτης, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Νικοπολίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρος Φακίτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοί Ευρυτανίας κα Κατερίνα Καλαντζή και Βασίλης Φακίτσας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς στην βουλή των Ελλήνων συζητείται το κρίσιμο νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Καρπενησίου. Χθες ο βουλευτής, βρέθηκε το μεσημέρι στον Ι.Ν. της Μητρόπολης αποδίδοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα Νικόλαο.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, επικήδειο ανέγνωσε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόλαος Σταμούλης. Στον εκλιπόντα αναφεέρθηκε, εμφανώς συγκινημένος, ο νυν Μητροπολίτης Γεώργιος:

Ακολούθησε η πομπή της κηδείας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο μακαριστός ετάφη σε χώρο πίσω από το Ιερό του Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΙ ΛΟΓΟΙ

Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας του μακαριστού πρ. Μητροπολίτη Καρπενησίου Νικολάου, το μεσημέρι της Πέμπτης 17/1, στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας, αναγνώστηκαν επικήδειοι λόγοι.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος, λόγο ανέγνωσε ο Β’ Γραμματέας της Ι.Σ.Ε, αρχιμανδρίτης πατήρ Ιερώνυμος Κάρμας, ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα:

Από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, λόγο εκφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίου π. Νικόλαος Σταμούλης:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2-1

3-2

4-3

5-0

6-1

7-2

8-3

9-4

10-5

11-6

12-8

13-9

14-10

15-11

 

17-13