Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βραβείο & χρηματικό έπαθλο σε Ευρυτάνισσα αριστούχο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Στον Βόλο πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση-θεσμός στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», του ομίλου Eurobank. Βραβεύτηκαν 93 αριστούχοι απόφοιτοι, μεταξύ αυτών και η φοιτήτρια Φιλολογίας, Κωνσταντίνα Πατρώνη, από το Καρπενήσι.patroni-bolos-eurobank1-0

H Κων/να Πατρώνη στην πρώτη σειρά, έκτη από αριστερά 

Τους συνολικά 93 αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στο Βόλο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» -που φέτος με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.

Ευρυτανική εκπροσώπηση

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, ο γνωστός τραπεζικός όμιλος επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Από τον νομό Ευρυτανίας επιλέχθηκε η Κωνσταντίνα Πατρώνη του Γεωργίου, αριστούχος απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου και εδώ και λίγο καιρό φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ.

Η Κωνσταντίνα είχε συγκεντρώσει στις πρόσφατες πανελλαδικές 18.661 μόρια, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα που εξετάστηκε και επιλέγοντας να σπουδάσει στη Φιλολογία.

Η επιβράβευσή της συνοδεύονταν από το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.

Οι 93 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.036 έως 19.540 μόρια. Εξ αυτών, 32 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 26 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 22 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 2 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 11 σε στρατιωτικές σχολές.

Βραβείο και στο ΓΕΛ

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε νομού.

Συγκεκριμένα, στον νομό Ευρυτανίας βραβεύθηκε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου και είναι η 16η χρονιά που το σχολείο βραβεύεται στο πλαίσιο του προγράμματος -οι περισσότερες από κάθε άλλο λύκειο των έξι νομών.