Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Μήνυμα εκλογικής νίκης έστειλε από το Καρπενήσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεσμεύτηκε για τον δρόμο Λαμία-Καρπενήσι (ΦΩΤΟ)

Στο Καρπενήσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου (2/2) στην ευρυτανική πρωτεύουσα και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Άβαρις.15-3

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από φίλους του κόμματος και σύσσωμη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, καθώς το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων: Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Κων/νος Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και άλλοι

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός -τον οποίο στηρίζει σθεναρά η Νέα Δημοκρατία και άλλοι.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαας εξέφρασε άλλωστε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σπανός θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας από τα τοπικά στελέχη να στηρίξουν τον προεκλογικό αγώνα. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη για το σπουδαίο έργο του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος Αθηναίων.

6-0

Ανακοίνωσε την τριάδα υποψηφίων

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τους τρεις (3) υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ για τη μονοεδρική της Ευρυτανίας -επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων.

Εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, δύο ακόμη πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν ανάμειξη με την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτά είναι αφενός ο Κλεομένης Λάππας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, αφετέρου η Πλαστική Χειρουργός Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, η οποία επελέγη μέσω της διαδικασίας του Μητρώου Στελεχών του κόμματος.

25-5

Δεσμεύτηκε για τον δρόμο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «σηκώνοντας το γάντι» από τον Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά για τον δρόμο Λαμία - Καρπενήσι. «Είναι πολιτική μας απόφαση» είπε καταχειροκροτούμενος, τονίζοντας πως θα γίνει πράξη το όραμα του Παύλου Μπακογιάννη.

Η ΝΔ έχει συνολικό σχέδιο για την ορεινή Ελλάδα, είπε, ακόμα και έθεσε τους στόχους της επόμενης ημέρας.

Μήνυμα νίκης στις εκλογές - Οι βασικοί άξονες

Κεντρικός, απόλυτος στόχος της ΝΔ είναι πλέον η νίκη στις εκλογές -όποτε και αν αυτές έλθουν, εστιάζοντας στην ανάγκη οι πολίτες να ψηφίσουν συνειδητά την παράταξη επειδή πείστηκαν από αυτή και όχι επειδή θα αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε δε απολύτως σίγουρος ότι την μονοεδρική της Ευρυτανίας θα την κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών, και αναφέρθηκε ειδικά σε τέσσερις δεσμεύσεις: Σημαντική μείωση των φόρων, επενδύσεις και δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, έμφαση στην ασφάλεια, και υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία. Σχετικά με την τελευταία δέσμευση, μάλιστα, υπενθύμισε το σχέδιό του για ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας καθώς και για στήριξη της ειδικής αγωγής με τακτικές προσλήψεις εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.

Επανέλαβε, επίσης, πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που έχει πραγματικό σχέδιο για τη χώρα». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολλές τιμητικές αναφορές στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στον οποίον, όπως είπε χαρακτηριστικά “η Ευρυτανία χρωστάει πολλά”.

Ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην εφησυχάζουν με τα γκάλοπ και να προσεγγίσουν όλους τους πολίτες ακόμη και αυτούς που απογοητεύτηκαν και αισθάνονται προδομένοι, καθώς όπως είπε «είναι αυτοί που λένε όλοι το ίδιο είστε και ότι εσείς έχετε δεσμεύσεις απέναντι στους ξένους». Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η απάντηση είναι όχι δεν είμαστε το ίδιο. Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας».55-0

Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της παράταξης στο νομό Ευρυτανίας και συνέστησε διαρκή αγώνα πόρτα - πόρτα ώστε η ΝΔ να επιστρέψει στην εξουσία. Πριν την ομιλία Μητσοτάκη, είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ν. Ευρυτανίας, Κώστα Λαθύρη, τον Βουλευτή Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο, και τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη.

Από τη Μακρακώμη, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό του σε συνάντηση που είχε με τα τοπικά κομματικά στελέχη, είπε πως «…χρειαζόμαστε τον καθαρό αέρα της Ευρυτανίας αυτές τις μέρες. Δυστυχώς από την πρωτεύουσα και ειδικά από το κοινοβούλιο αυτές τις μέρες τολμώ να πω ότι αναδύεται μία δυσωδία», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες συζητήσεις που γίνονται για την αλλαγή του κανονισμού της βουλής.56-1

2-1

4-3

23-3

6-5

57-0

16-4

17-5

20-8

27-7

19-7

60-5

18-6

26-6

22-2

58-3

59-4

mitspita

  1-5