Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος άρχισε ξανά στο Καρπενήσι -και θα συνεχίσει μέχρι τα τέλη Απρίλη - Οι προβολές του Φεβρουαρίου

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ η λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου Καρπενησίου για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο. Οι προβολές ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου -με δύο ταινίες- και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου 2019.

sinedriako-zalokosta-sofia-0

Ο θεσμός του Δημοτικού Κινηματογράφου έχει «αγκαλιαστεί» από τους δημότες του Καρπενησίου· τα γεμάτα καθίσματα στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου (κυρίως σε νέες ελληνικές ταινίες ή παιδικά) τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές και αποτελούν «πυξίδα» για τους ανθρώπους της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του κινηματογράφου.

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν χωρίς αλλαγή τη νέα περίοδο και διαμορφώνονται ως εξής: 6 ευρώ για ενήλικες, 4 ευρώ για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους και δωρεάν για μέλη συλλόγου ΑΜΕΑ.

«Πολιτισμός, ποιότητα, ψυχαγωγία»

Σε δηλώσεις στα «Ευρυτανικά Νέα», η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Σοφία Ζαλοκώστα (ένθετη φωτο), μίλησε για μια προσπάθεια που στόχο έχει να προσφέρει, κυρίως στα νέα παιδιά, τη δυνατότητα να έχουν ένα σημείο εξόδου και συνάντησης τα Σαββατοκύριακα στην πόλη, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο: «Πολιτισμός, ποιότητα, ψυχαγωγία».

«Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει τη λειτουργία του στο Καρπενήσι. Με νέο πρόγραμμα ταινιών πρώτης προβολής, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει ταινίες για όλα τα γούστα», σημείωσε και ανέφερε πως ο θεσμός έχει τύχει θερμής αποδοχής από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Έμφαση δίνει, τέλος, η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ στην ενοικίαση νέων κινηματογραφικών παραγωγών και, όπως τονίζει η πρόεδρός της «…κάποιες από τις ταινίες που θα παιχτούν στο Συνεδριακό Κέντρο δεν έχουν ακόμη αρχίσει να προβάλλονται στις αίθουσες της Αθήνας και η πρεμιέρα τους στα μεγάλα σινεμά θα γίνει σχεδόν τις ίδιες ημέρες με το Καρπενήσι».

Κόστη λειτουργίας

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ εγκρίθηκαν -κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα- και οι δαπάνες για τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου Καρπενησίου.

Αρχικά, όπως είναι γνωστό, το Συνεδριακό Κέντρο δεν διαθέτει ψηφιακή μηχανή προβολών και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού έναντι ποσού 5.208 ευρώ. Δεν συμφώνησαν στην ενοικίαση (και ψήφισαν αρνητικά) τα μέλη Λερογιάννης Σεραφείμ και Κοντογιώργος Ηλίας, που πρότειναν την αγορά μηχανής προβολών.

Αντίστοιχα, για την ενοικίαση και μεταφορά (με ΚΤΕΛ) των ταινιών μέχρι το τέλος Απριλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής ποσού 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοικίαση της κάθε ταινίας ξεκινά από τα 600 και μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1600 ευρώ.

Το πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Η αρχή έγινε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3/2, με την προβολή δύο ταινιών για μικρούς και μεγάλους: Προβλήθηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ραλφ εναντίον Ίντερνετ» και το θρίλερ «Escape Room».

 Στα προσεχώς, το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Φεβρουαρίου (ώρα 20.00) θα έλθει η νέα ελληνική κωμωδία με τίτλο «Περιμένοντας τη νονά», ενώ το διήμερο 16-17/2 θα προβληθούν δύο ταινίες: «Γουίλι» (κινούμενα σχέδια, 18.00) και «Aquaman» (επιστημ. φαντασίας, 20.00). Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (23-24/2) σειρά θα πάρουν οι ταινίες «Χοντρός & Λιγνός» (εποχής, 2019, ώρα 18.00) και «Μια δεύτερη ευκαιρία» (αισθηματική, 20.00).

kinimatografos feb_programma_1

kinimatografos feb_programma_2