Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ζητούν παράταση για το Κτηματολόγιο. Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Καρπενησίου λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στη διαδικασία

Ομόφωνη απόφαση σχετικά με το αίτημα χορήγησης παράτασης του χρόνου διάρκειας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου.ktimatologio-pinakida-karpenisi-0

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Βονόρτας, ενημερώνοντας το Δ.Σ. για τα εξής:

«Το Κτηματολόγιο για το υπόλοιπο τμήμα του Δήμου ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2018 με προθεσμία τρείς μήνες και άλλους τρείς μήνες παράταση για τους διαμένοντες στην Ελλάδα. Για τους ομογενείς η προθεσμία είναι 6 μήνες, ήτοι για όλους η προθεσμία είναι μέχρι 18 Ιουνίου 2019. Αυτή την εποχή που ξεκίνησε, λόγω καιρικών συνθηκών (αδυναμία πρόσβασης - χιονοκάλυψη), δεν μπορούν να γίνουν μετρήσεις επίγειες και συνεπώς δεν μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις στο κτηματολόγιο από τους δημότες μέχρι το τέλος Μαρτίου, που οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τέτοιες ενέργειες που μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι, που έρχονται στα χωριά, αλλά και στο Καρπενήσι, οι μετανάστες, που για την περιοχή μας γενικότερα είναι οι περισσότεροι.

Ζητάμε εξάμηνη παράταση προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες κυρίως στον εντοπισμό των γεωτεμαχίων τους και στις επίγειες μετρήσεις και στην μετέπειτα σωστή υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο.».

Η πρόταση για αίτημα χορήγησης παράτασης 6μηνης διάρκειας στην υποβολή δηλώσεων Κτηματολογίου ψηφίστηκε ομόφωνα.