Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Εγώ το Χάος»: Νέα ποιητική συλλογή από τον Καρπενησιώτη Κων/νο Καραγιαννόπουλο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Καμβάς, η νέα ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου, από το Καρπενήσι.

XAOS-FRONT

 

Το βιβλίο «Εγώ το Χάος», όπως τιτλοφορείται, αποτελείται από ποιήματα που γράφτηκαν για να σχολιάσουν γεγονότα των τελευταίων ετών, είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα πολιτικό βιβλίο με την ευρύτερη έννοια του όρου.

«Σε πολλά του σημεία κυριαρχεί η ειρωνεία. Η ειρωνεία είναι το ισχυρότερο όπλο -που διαθέτουμε σήμερα- ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Δεν καταγγέλλεις απλά. Εξευτελίζεις με τον τρόπο σου το θηρίο. Κερδίζεις, δηλαδή, έναν πόντο -διόλου αμελητέο πράγμα. Μ' αυτό τον τρόπο του υπενθυμίζεις πως και η παντοδυναμία έχει και τα όρια της...», σχολιάζει για τη συλλογή ο Κων/νος Καραγιαννόπουλος.

«Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Τα ερείσματα έχουν γκρεμιστεί και το άτομο -ως μονάδα πλέον- στέκει πανικόβλητο, προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Ταυτόχρονα, χάνει κομμάτια της ανθρώπινης ταυτότητας του και απευαισθητοποιείται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο την παθητικότητα και την ανοχή, αλλά και την νομιμοποίηση των εγκλημάτων της εξουσίας.

Έτσι, γίνεται ένα ακόμη ψηφίο στα αρχεία του κράτους. Ένα ψηφίο στα ποσοστά τηλεθέασης. Ένα ψηφίο στα ποσοστά των παράπλευρων απωλειών. Γι' αυτά μιλάω στο βιβλίο. Αυτά προσπαθώ να καταδείξω. Διότι, το χάος δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της πραγματικότητας μας. Αυτό το χάος είμαστε εμείς», καταλήγει.