Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ήρθε στο Καρπενήσι και μίλησε για το bullying και τους εθισμούς

Με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου-2ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καρπενησίου σε ρόλο διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (27/3), στο Συνεδριακό Κέντρο, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τον εθισμό των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, κ. Δημήτρης Σούρας.1

Ήταν μια ομιλία με ενεργή τη συμμετοχή του κοινού -γονιών, παιδιών και εκπαιδευτικών, από την οποία προέκυψαν χρήσιμα και εποικοδομητικά συμπεράσματα. Στο επίκεντρο τέθηκε, στο πρώτο μέρος, το bullying: αναλύθηκαν οι αιτίες του, οι εκφάνσεις του, η ορθή -κατά τον κ. Σούρα- διαχείριση και αντιμετώπισή του, συζητήθηκε η έννοια της τιμωρίας του θύτη. «Η βία αναπαράγεται», σημείωσε ο εισηγητής, που αργότερα αναφέρθηκε στην κατάθλιψη («είναι μια ψυχική νόσος που απαιτεί θεραπευτική αγωγή»), τα βιντεοπαιχνίδια και τα όρια που πρέπει οι γονείς να βάζουν στο παιδί προτού να είναι αργά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ομιλία, αλλά και δηλώσεις του ψυχιάτρου στην κάμερα των «Ευρυτανικών Νέων». Στην έντυπη έκδοση θα υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ.

 

2

4

5