Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020: όλες οι ημερομηνίες που πρέπει να ξέρετε για την αποστολή της Εθνικής

euro222

@euro2020

Καθώς η αγωνιστική σεζόν για τα πρωταθλήματα των χωρών πλησιάζει στο τέλος της, έρχονται νέοι αγώνες με αυξημένο ενδιαφέρον, αυτή τη φορά για τις εθνικές ομάδες. Τα προκριματικά για το Euro 2020 θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες και η Εθνική βρίσκεται στο 10ο όμιλο μαζί με την Ιταλία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λίχτενσταϊν. Το πρόγραμμα αγώνων της Εθνικής ξεκινά στις 23 Μαρτίου, με πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Λίχτενσταϊν (εκτός έδρας).

 

Οι επόμενες ημερομηνίες των αγώνων της Ελλάδας είναι οι παρακάτω, ενώ τα προκριματικά του Euro 2020 θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο:

 

26/03/19 – Βοσνία Ερζεγοβίνη (εκτός)

08/06/19 – Ιταλία (εντός)

11/06/19 – Αρμενία (εντός)

05/09/19 – Φινλανδία (εκτός)

08/09/19 – Λίχτενσταϊν (εντός)

12/10/19 – Ιταλία (εκτός)

15/10/19 – Βοσνία Ερζεγοβίνη (εντός)

15/11/19 – Αρμενία (εκτός)

18/11/19 – Φινλανδία (εντός)

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να περάσει με τον εναλλακτικό τρόπο στο Euro 2020, μέσω του νεοσύστατου Nations League αφού δεν μπόρεσε να δείξει τον καλό της εαυτό. Ωστόσο σ’ αυτό το καινούργιο τουρνουά, πλησίασε αρκετά το σύντομο δρόμο της πρόκρισης μέσω των play-off. Πιο συγκεκριμένα, απείχε μόλις μια ισοπαλία και ένα γκολ μακριά. Εάν λοιπόν η Ελλάδα έφερνε ισοπαλία με την Ουγγαρία, αντί της ήττας που υπέστη, και σημείωνε ένα ακόμα γκολ στο Nations League, όλα θα ήταν διαφορετικά. Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και έτσι Εθνική καλείται να αποδείξει την αξία της μέσω της παραδοσιακής οδού. Κάτι που ίσως δεν θα είναι τόσο δύσκολο, εάν εκμεταλλευτεί στο φουλ τη δυναμική της.

Στην κλήρωση για τα προκριματικά, η Ελλάδα βρέθηκε σε έναν όμιλο σχετικά βατό για τις δικές της δυνατότητες. Όλα βέβαια εξαρτώνται από τις επιδόσεις της και τη φόρμα εντός αγωνιστικού χώρου. Φυσικά, η Ιταλία αποτελεί το μεγάλο φαβορί του ομίλου, όμως δεν παρουσιάζει πλέον την παλιά της εικόνα. Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μία από τις 2 θέσεις πρόκρισης του 10ου ομίλου για το Euro 2020 κατά  τη bwin. Στον όμιλο αυτό αγωνίζονται ομάδες από τις οποίες η Εθνική έχει σαφή υπεροχή. Οι δύο πιο «αδύναμες», τις οποίες μπορεί εύκολα να προσπεράσει η Εθνική, είναι το Λίχτενσταϊν και η Αρμενία. Όμως το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής αποστολής αποτελούν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Φινλανδία. Η πρώτη έδειξε κατά τη διάρκεια του Nations League ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ η δεύτερη έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εθνική αφού στα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια πήραν από μία νίκη. Τα προκριματικά θα περιλαμβάνουν λοιπόν ρεβάνς με τη Φινλανδία και δύσκολες αναμετρήσεις με τη Βοσνία.

Μπορεί το πρόγραμμα για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την ομάδα του να είναι σκληρό, όμως ο στόχος τους δεν είναι ανέφικτος. Εάν η Εθνική παίξει συγκροτημένα, μπορεί να κοιτάξει κατάματα Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Φινλανδία και να διεκδικήσει μία θέση πρόκρισης. Φυσικά αυτό ίσως γίνει ακόμη πιο εύκολο εάν η Ιταλία δεν αποδειχθεί τελικά και στην πράξη η 1η δύναμη του ομίλου…