Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τραυματισμοί οδηγών του ράλλυ στο Καρπενήσι, που επιβεβαιώνει τη φήμη του ως σκληρού αγώνα - Επιστολή για το Νοσοκομείο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τη Δευτέρα (20/5), το Hellas Rally Raid, το «ελληνικό Ντακάρ», όπως πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει, λόγω της σκληρής και απαιτητικής φύσης του, για οδηγούς και μηχανές.hellas-rally-mixani-asthenoforo1

Είναι ενδεικτικό ότι από την 1η ημέρα κιόλας, δεν έλειψαν οι τραυματισμοί οδηγών λόγω πτώσεων κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών σε χωματόδρομους της Ευρυτανίας και γειτονικών νομών· κατάγματα, εξαρθρώσεις, μικρούς ή και μεγαλύτερους τραυματισμούς έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή ενός Έλληνα, υπεύθυνου αγωνιστικής ομάδας που συμμετέχει στο διεθνές ράλλυ, που χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο (για περιστατικά φίλων αλλά και του ιδίου) και περιγράφει την εμπειρία του. «Τολμώ να πω», γράφει, «…ότι το Νοσοκομείο του Καρπενησίου ήταν ότι καλύτερο έχω συναντήσει!», κάνοντας λόγο πως πρόκειται για την «καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή», αν και εκφράζει και ένα μικρό, μεμονωμένο… παράπονο -που ωστόσο δεν αμαυρώνει τη συνολική εικόνα που αποκόμισε από τη στάση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επιστολή που έφθασε στο μέιλ της εφημερίδας είναι η εξής:

«Καλημέρα σας,

Είμαι ένας από τους ανθρώπους που επισκέφτηκαν το Καρπενήσι στα πλαίσια του Hellas Rally Raid που γίνεται στην περιοχή. Έρχομαι συχνά εδώ, καθώς ασχολούμαι με διοργανώσεις μοτοσυκλετιστικών/τουριστικών και αγωνιστικών δρώμενων. Τελευταία φορά είχα έρθει τον Οκτώβρη με μια παρέα 12 Ολλανδών φίλων και καθίσαμε 4 ημέρες γυρνώντας στα γύρω βουνά και απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου.

Έτσι βρέθηκα και τώρα, ως υπεύθυνος μια αγωνιστικής ομάδας.

Την 1η αγωνιστική ημέρα βρέθηκα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς ένας φίλος Ολλανδός έσπασε την κλείδα του και πήγα να τον βοηθήσω. Παράλληλα, μόλις είχε χειρουργηθεί και νοσηλευόταν ένας ακόμη φίλος Έλληνας, με κάταγμα στο πόδι, ενώ κατά την διάρκεια των ημερών αρκετοί ακόμη αθλητές επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για μικρούς ή μεγαλύτερους τραυματισμούς που είχαν από τον αγώνα, κάτι φυσικό και στα πλαίσια του αναμενόμενου σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.

Παράλληλα έτυχε να έχω και προσωπική φροντίδα από τους γιατρούς, για έτερο παθολογικό θέμα.

Από όλη την συναναστροφή μου με τους γιατρούς και το προσωπικό, καθώς πηγαινοέρχομαι καθημερινά πλέον στο νοσοκομείο –περισσότερο ως επισκέπτης- θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου προς αυτούς τους ανθρώπους, για την καλή διάθεση, την εξυπηρέτηση, την ταχύτητα, την επεξήγηση, την τεχνολογική και επιστημονική πληρότητα, το χρόνο που αφιέρωναν στους ασθενείς.

Πραγματικά το έκαναν με την καρδιά τους!

Η χρόνια ενασχόλησή μου με την ιατρική, τα ταξίδια και τους αγώνες με έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπο με πολλά νοσοκομεία, γιατρούς και ανθρώπινες συμπεριφορές σε όλο τον κόσμο, και τολμώ να πω ότι το Νοσοκομείο του Καρπενησίου ήταν ότι καλύτερο έχω συναντήσει!

Βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια, δεν έλλειψαν και οι εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα από έναν γιατρό (που εκείνη την ώρα δεν συμμετείχε σε θεραπευτική αγωγή ή νοσηλεία κάποιου ασθενή) να «διαμαρτύρεται» χαριτολογώντας για τις «αμαρτίες» του δημάρχου που «ταλαιπωρούν» τους γιατρούς με αυτά που γίνονται…

Ήθελα ειλικρινά να του απαντήσω για την σημασία ενός τέτοιου event για την περιοχή, τόσο από τουριστικής πλευράς, όσο και από οικονομικής, αφού όλα τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους κατά πολύ.

Θα ήθελα να τον ρωτήσω πως θα του φαινόταν εάν ως ο ίδιος επισκέπτης σε μια ξένη χώρα είχε ένα τρακάρισμα με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του καταλήγοντας σε ένα τοπικό νοσοκομείο, και τι αντιμετώπιση θα ήθελε.

Να τον ρωτήσω εάν καταλαβαίνει ότι με αυτά τα περιστατικά που αντιμετωπίζει ως γιατρός και ως νοσοκομείο κερδίζουν ΟΛΟΙ, τόσο αυτός σε εμπειρία αλλά και σε θέσεις εργασίας για τους συναδέλφους του, τόσο το νοσοκομείο που θα αναβαθμιστεί, θα ζητήσει και θα λάβει επιπλέον εξοπλισμό ΚΑΙ προσωπικό, όσο και οι κάτοικοι που θα απολαμβάνουν πληρέστερης υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν του απάντησα όμως… ούτε τον ρώτησα! Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί η θέση του ασθενούς είναι πάντα υποτακτική σε σχέση με τον γιατρό του, και κάπως έτσι αισθάνθηκα εκείνη την στιγμή.

Δεν πειράζει όμως, ελπίζω να το καταλάβει, μεγάλος άνθρωπος και μορφωμένος είναι.

Αυτό όμως δεν χαλάει με τίποτα την άριστη εικόνα που μου έδωσε το Νοσοκομείο και οι άνθρωποί του, τόσο σε μένα όσο και στους ξένους φίλους μας και αθλητές.

Νομίζω είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή.

Προσωπικά τουλάχιστον, τους ευχαριστώ όλους για το επάγγελμα, το λειτούργημα και τον ανθρωπισμό τους

Να είναι καλά

 

Dimitris Athanasoulopoulos

Off Road Team Special Projects

Himarras 59 st. TK 10444

Athens GREECE».