Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με το 2ήμερο φεστιβάλ του Πολιτιστικού αρχίζουν, την Παρασκευή (19/7), οι φετινές Γιορτές Δάσους - Τα προσεχή

Από το ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης θα δοθεί το έναυσμα για την έναρξη των φετινών Γιορτών Δάσους του δήμου Καρπενησίου. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την προσεχή Παρασκευή 19 με διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στα 40 χρόνια λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.festival-xorou-arxeio11

«Πιστοί στις τοπικές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, επιλέξαμε να σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεών μας η μεγάλη αυτή πολιτιστική γιορτή από τον παλαιότερο, αλλά και πιο διαχρονικό σύλλογο της πόλης μας», διαβάζουμε στο σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών· του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, του δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. Π.Ε. Ευρυτανίας.

Πιο ειδικά, η εκδήλωση της Παρασκευής 19/7 θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ και θα περιλαμβάνει αναδρομή στα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, δρώμενο από τη θεατρική ομάδα, ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά. Το Σάββατο 20 Ιουλίου, επίσης στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βραδιά λαϊκών και παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Τα προσεχή

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Ευρυτάνειος Δρόμος, μια συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συλλόγου Κρικελλιωτών Ευρυτάνων «Ο Άγιος Νικόλαος», υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Φθιώτιδας και Εύβοιας. Ξεκινώντας (στις 5.00 το απόγευμα) από το ιστορικό μνημείο στα Κοκκάλια και διανύοντας μια απόσταση 19,5 χιλιομέτρων, οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στην πλατεία του Κρικέλλου.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου θα βρεθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, σε μια εκδήλωση με άρωμα πολίτικης κουζίνας.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)